Beställande fjärrtjänst

Bibliotekets beställande fjärrtjänst hjälper dig när du behöver låna material eller kopior av material som finns på andra bibliotek i Finland eller utomlands.

Service beskrivning

Via Nationalbibliotekets beställande fjärrtjänst kan du beställa lån och kopior från andra bibliotek i Finland och utomlands.

Vi söker fram verket åt dig och förmedlar lånet eller kopian till dig så förmånligt och snabbt som möjligt. Via vår fjärrtjänst kan du också beställa material som finns på Nationalbiblioteket men inte är tillgängligt för tillfället.

Så här beställer du fjärrlån:

Du betalar fjärrlånsavgiften när du hämtar materialet.

Nationalbibliotekets kunder kan också beställa material och kopior från Depåbiblioteket i Kuopio utan kostnad. Logga in i söktjänsten kansalliskirjasto.finna.fi för att göra en beställning. Klicka på fliken Depåbiblioteket (Kuopio) i sökgränssnittet och sedan på knappen Beställ material för att skicka iväg din beställning.

Vi skickar en ankomstavi till dig när det beställda materialet kan avhämtas på biblioteket.

Beställda artiklar fås i pappersformat. Ett undantag är kopior från Depåbiblioteket i Kuopio som skickas direkt till kundens e-post. Förmedlingen av artiklar per e-post kommer från och med 2023 att genomföras som ett pilotprojekt. För att använda tjänsten måste du ha ett nationalbibliotekskort.

Vi förnyar automatiskt alla fjärrlån och meddelar dig om lånet inte längre kan förnyas.

Del av ett servicepaket