Tjänstebeskrivning

I statistikdatabasen för vetenskapliga bibliotek, KITT2, samlas årligen statistikuppgifter som beskriver verksamheten vid de vetenskapliga biblioteken i Finland. KITT2 innehåller statistik om universitets- och yrkeshögskolebiblioteken samt vissa specialbibliotek sedan 2002.Nationalbiblioteket svarar för underhållet och utvecklingen av databasen, medan informationsinnehållet skapas av biblioteken själva. Vid statistikföringen tillämpas deninternationella standarden för biblioteksstatistik ISO 2789. Informationen i databasen har tillställts enligt enhetliga kriterier och är jämförbar.

Anslutning till tjänsten
  • Avgiftsbelagd tjänst
  • För anslutning till tjänsten krävs ett avtal
  • Avgiftsfri tjänst

Underhållet och utvecklingen av tjänsten ingår i de grundläggande tjänster som Nationalbiblioteket erbjuder yrkeshögskole- och universitetsbibliotek. För specialbibliotek är tjänsten avgiftsbelagd.

Tillämpade standarder

ISO 2789

Tjänsteadress
Kansalliskirjasto