Nationalbibliotekets Biblioteksnättjänster flyttar till Helsingfors centrum i januari

Nationalbibliotekets serviceområde Biblioteksnättjänster avstår från sina lokaler i Elantos gamla brödfabrik i Sörnäs (Ekogatan 4) i slutet av januari. Vi flyttar till fastigheten Fabiania i Nationalbibliotekets kvarter i Helsingfors centrum, där trafikförbindelserna är utmärkta.

Vår nya besöksadress är från och med den 28 januari 2019 Universitetsgatan 1 och vår postadress PB 15 (Unionsgatan 36), 00014 Helsingfors universitet. Våra e-postadresser och telefonnummer behålls oförändrade.

Se på kartan var våra nya lokaler ligger.

Biblioteksnättjänster har totalt omkring 100 experter som nu flyttar till kulturfastigheten Fabiania från 1800-talet. Fastigheten har varit i Nationalbibliotekets användning de senaste 20 åren. Fabianias fasad renoverades nyligen och fick en rosa färg. På insidan har byggnaden förvandlats till modernt kontor.

Resultatområdet Biblioteksnättjänster erbjuder gemensamma tjänster och material för Finlands bibliotek, museer och arkiv. Våra tjänster omfattar bland annat sök- och plattformstjänsten Finna, den nationella informationsresursen Melinda och ontologi- och tesaurustjänsten Finto. Vår FinELib-byrå förhandlar om och förvärvar webbresurser till biblioteken. Alla våra utbildningar och möten ordnas från och med den 28 januari 2019 i de nya lokalerna .

Varmt välkommen till våra evenemang i Fabiania!