I Finna kan du använda webbtjänsterna i flera olika bibliotek samtidigt

Datum publicerat

Visste du att du kan söka bland material från yrkeshögskolor, universitet, specialbibliotek samt allmänna bibliotek i den gemensamma söktjänsten Finna.fi? När du hittar material som intresserar dig kan du se materialets tillgänglighet i olika bibliotek.

Förutom att söka och lokalisera material kan du också reservera material från bibliotek där du är kund. Detta förutsätter att du skapar ett eget Finna-konto och ansluter ditt bibliotekskort till kontot. Du kan ansluta bibliotekskort till flera olika bibliotek till ditt konto.

Genom att klicka på och bläddra i menyn som finns vid bokens information kan du se i vilka bibliotek boken är tillgänglig.

Lätt att spara material som du har hittat 

Genom att bli Finna.fi-användare får även du tillgång till andra praktiska tjänster. Du kan spara dina sökningar och plocka ut och dela sökningar som du har gjort. Du kan göra sökbevakningar som meddelar när nytt material som motsvarar sökningen läggs till i Finna. Med hjälp av sökbevakningen kan du till exempel få information om viktigt material som lagts till i bibliotek där du är kund. 

Du kan även skapa favoritlistor av material som du hittar i Finna och som du vid behov kan dela per e-post. Du kan publicera favoritlistor genom att dela en länk till listan. 

På Finna.fi kan du förutom information om material och materialtjänster se bibliotekens läge på kartan, öppettider och vilka tjänster som tillhandahålls av vilket bibliotek. Denna information kan du ta del av genom att välja bibliotek i listan över medverkande organisationer

På Finna.fi kan du förutom att söka litteratur även söka material som finns i samlingar i finska arkiv och museer.

->  Klicka här för att gå till Finnas förstasida och söka i materialet.