E-böcker av italienska och spanska vetenskapliga förlag tillgängliggörs på försök 2.11.–1.12.

Datum publicerat
Bild
Engin Akyurt / Pixabay

EIO – Editoria Italiana Online: Monographs Complete och EEO – Edición Española Online, dvs. samlingarna e-böcker från de humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena tillgängliggörs på försök i Helsingfors universitets nät och för bibliotekets lokala användare under tiden 2.11.–1.12.2020.

Samlingarna innehåller 18 000 böcker av sammanlagt 90 italienska och 30 spanska ansedda vetenskapliga förlag. Böckerna är huvudsakligen på italienska och spanska.

Under pilotperioden kan böckerna inte laddas ned till den egna enheten utan kan bara läsas i webbläsaren.

En länk till samlingen finns i Nationalbibliotekets söktjänst:

Materialet är tillgängligt i Helsingfors universitets nät och universitetets forskare, studerande och personal kan därför använda det på distans. Övriga besökare, som inte är forskare eller studerande vid Helsingfors universitet, når materialet via de bibliotekskiosker som finns i Nationalbiblioteket och Helsingfors universitets bibliotek. Inget tillstånd eller användarnamn krävs. Om du vill ta del av materialet via din egen dator kan du göra det på plats i något av biblioteken genom att logga in på gästnätverket HelsinkiUni Guest (lösenord: uniguest).

Användarvillkor för elektroniskt material

Ge gärna respons: kk-palvelu@helsinki.fi

Författare