Det förnyade nätarkivet är tillgänglig på friexemplarsdatorerna

Datum publicerat
Kuvituskuva

Nätarkivets användargränssnitt har förnyats, både vad som gäller innehåll och utseende. Lika som webbsidorna, är tweets och videon som är sparade på nätarkivet, nu sökbara och kan forskas i användargränssnittet, med beaktande av båda publikationstypernas specialegenskaper. Tweets har sparats i temainsamlingarna från och med 2015 samt i det pågående Twitter-insamlingen som pågår sedan slutet av 2020. Videomaterial har samlats in under nätarkivets hela historia, det vill säga från och med 2008.

I samband med förnyelsen uppdaterades nätarkivets visuella utseende och gränssnittets tillgänglighet förbättrades.

Länkarna som ingår i temainsamlingarna har blivit tillagda till nätarkivets publika index. Materialet är i enlighet med upphovslagen tillgänglig på dataterminalerna för friexemplar i friexemplarsbibliotek runt om i Finland samt Riksdagens bibliotek och det Nationella Audiovisuella Institutets bibliotek.

Som följande uppdaterar vi nätarkivets indexering, vars mål är förbättra sökbarheten bland innehållet och förbättring av sökresultat.

Friexemplarstjänsten
+358 (0)2941 44321 (arkisin/vardagar/weekdays 9-12)
00014 Helsingfors universitet
Friexemplarsbyrån, PB 15