Bibliotekets öppettider och tjänster från och med 1.9.2020

Begränsade lånetjänster och öppettider under 30.11.–18.12.2020

OBS! Texten nedan kommer att uppdateras måndagen den 30 november.

Från och med 1.9.2020 är biblioteket öppet på vardagar kl. 9–18. På grund av coronavirussituationen är biblioteket endast öppet för forskning, studier och användning av bibliotekets material. Kom ihåg att kolla öppettiderna och tjänsterna på bibliotekets webbsida innan du besöker. Enligt myndigheternas akutriktlinjer kan öppettider och tjänster snabbt förändras.

• Under hösttiden från och med 1.9.2020 är biblioteket öppet på vardagar kl. 9–18
  • Kundtjänstpunkter i Rotunda, Slaviska biblioteket och specialläsesalen är öppna på vardagar kl. 10–17
  • Kundtjänstpunkter i Norra salen och Kopieringstjänsten är stängda
  • Vi håller Nationalbibliotekets digitala tjänster igång som normalt
  • Kolla avvikande öppettider här

Kundtjänster är begränsade och några infotjänster måste skjutas upp. Vi kan inte tillhandahålla tjänster där vi står bredvid kunden för att hjälpa, till exempel användning av mikrofilmsläsare. Dessutom används inte alla enheter och läslokaler för att hålla säkerhetsavstånd.

Specialläsesalet är öppet och material levereras. Också i specialläsesalet är närkontakt förbjudet och kunden måste hålla avstånd när kundbetjänaren tar med sig materialet. Inget råd ges vid materialet och inget material som kräver övervakning levereras.

I Norra salen kan mikrofilmsläsare och dataterminalerna för friexemplar användas på självservice. Man kan beställa och använda mikrofilmer, men Norra salens kundtjänstpunkt är stängt.

Lyssningsrummet är stängt.

Kopieringstjänsten fungerar och handlar beställningar utan närkontakt.

Fjärrtjänster fungerar men leveranstiderna kan försenas på grund av avvikande situationer i andra bibliotek.

Friexemplarsbyråns öppettider och kontakuppgifter kan du kolla här.

Expedieringstiderna kan vara längre än normalt för alla tjänster och material.

Kom ihåg att kolla öppettiderna och tjänsterna på bibliotekets webbsida innan du besöker. Enligt myndigheternas akutriktlinjer kan öppettider och tjänster snabbt förändras. Vi följer Helsingfors Universitetets riktlinjer i coronavirussituationen.

Du kan kontakta vår kundtjänst per e-post på adressen kk-palvelu@helsinki.fi
Kontakta oss per telefon 02941 23196 (vardagar 10–13)
Chattjänsten är öppen på vardagarna på kansalliskirjasto.finna.fi och kansalliskirjasto.fi