Bibliotekets öppettider och tjänster 1.6–31.8.2020

Under tiden 1.6–31.8. är biblioteket öppet på vardagar kl. 9–16. På grund av coronavirussituationen är biblioteket endast öppet för forskning, studier och användning av bibliotekets material. Kom ihåg att kolla öppettiderna och tjänsterna på bibliotekets webbsida innan du besöker. Enligt myndigheternas akutriktlinjer kan öppettider och tjänster snabbt förändras.

• 14.­–31.5. har biblioteket begränsade lånetjänster
  • Under sommartiden 1.6.–31.8. är biblioteket öppet på vardagar kl. 9–16
  • Kundtjänstpunkter i Rotunda, Slaviska biblioteket och specialläsesalen är öppna på vardagar kl. 10–15
  • Kundtjänstpunkter i Norra salen och Kopieringstjänsten är stängda
  • Vi håller Nationalbibliotekets digitala tjänster igång som normalt

Kundtjänster är begränsade och några infotjänster måste skjutas upp. Vi kan inte tillhandahålla tjänster där vi står bredvid kunden för att hjälpa, till exempel användning av mikrofilmsläsare. Dessutom används inte alla enheter och läspositioner för att hålla säkerhetsavstånd.

Specialläsesalet är öppet och material levereras. Också i specialläsesalet är närkontakt förbjudet och kunden måste hålla avstånd när kundbetjänaren tar med sig materialet. Inget råd ges vid materialet och inget material som kräver övervakning levereras.

I Norra salen kan mikrofilmsläsare och dataterminalerna för friexemplar användas på självservice. Man kan beställa och använda mikrofilmer, men Norra salens kundtjänstpunkt är stängt.

Lyssningsrummet är stängt.

Kopieringstjänsten kommer att börja fungera utan närkontakt. Kopieringstjänsten börjar handla och leverera beställningar.

Beställande fjärrtjänst hjälper dig när du behöver material från andra biblioteket. Beställande fjärrtjänst har begränsade tjänster, på grund av coronavirussituationen är många andra bibliotek stängda. På grund av semestertid kan leveranstiderna vara flera veckor.

Via sändande fjärrtjänst kan bibliotek beställa vår material till egna kunder. Beställningar kan göras hela sommaren, men leveranstiderna kan försenas.

Expedieringstiderna kan vara längre än normalt för alla tjänster ovh material.

Kom ihåg att kolla öppettiderna och tjänsterna på bibliotekets webbsida innan du besöker. Enligt myndigheternas akutriktlinjer kan öppettider och tjänster snabbt förändras. Vi följer Helsingfors Universitetets riktlinjer i coronavirussituationen.

Kontakta oss

Under begränsade lånetjänster och sjålvservicetider tillhandahålls rådgivning främst online och via telefon.

Du kan kontakta vår kundtjänst per e-post på adressen kk-palvelu@helsinki.fi
Kontakta oss per telefon 02941 23196 (vardagar 10–13)
Chattjänsten är öppen på vardagarna på kansalliskirjasto.finna.fi och kansalliskirjasto.fi.