Begränsad öppning av lånetjänster under 14.5.–31.5.

Nationalbibliotek har varit stängt under 18.3.–13.5. Biblioteket har begränsade lånetjänster under 14.5.–31.5.2020.  Vi följer Helsingfors Universitetets riktlinjer i coronavirussituationen. Vi håller våra digitala tjänster igång som normalt.

Begränsade lånetjänster under 14.5.–31.5.

Det är bara möjligt att låna reserverade material och återlämna via självbetjäningen på vardagarna kl. 12–15.

Vi börjar leverera reservationer 14.5. I biblioteket kan man bara hämta sina reservationer från hämtningshyllan och låna dem via självbetjäningsautomaten, eller återlämna material via återlämningsautomaten i hallen. Man kan reservera hemlånade material från öppna samlingen och magasin. Man måste reservera material från öppna samlingen också. Materialens expedieringstider kan vara längre än vanligt. Man kan hämta sina reservationer efter man har fått ankomstavin.

Under tiden 14.5.–31.5. är biblioteket öppet på vardagarna kl. 12–15. Det är inte möjligt att röra sig fritt i biblioteket. Tillträde är begränsat till återlämningsautomaten, hämtningshyllan och utlåningsautomaten. Kundtjänstpunkterna och kundutrymmet är stängda och man kan inte stanna i utrymmet efter man har lånat sitt reserverade material. Man behöver ett nationalbibliotekskort för att besöka biblioteket. Se till att du kommer ihåd sin PIN-kod när du kommer att låna. Den glömda PIN-koden kan ändras i Nationalbibliotekets sökjänst kansalliskirjasto.finna.fi I inloggningsfönstret. Personalen måste begränsa antalet besökare till 10 personer samtidigt

Vi förberedar oss för öppningen av bredare tjänster fron och med 1.6. Vi kommer att informera er på vår webbplats så snart beslut har fattats.

Lån

• För alla nuvarande lån som hade förfallodagen efter 9.3. blev den nya förfallodagen mån 1.6.
  • Alla bokningar som gjordes fore stängningen bör hämtas mellan tors 14.5. – mån 1.6.
  • Mellan 18.3. - 31.5. uppstår inga avgifter
  • Lån och reservationer kommer att levereras från och  med 14.5., I den ordning reservationerna placerades
  • Materialens expedieringstider kan vara längre än vanligt
  • Kom ihåg att avbeställa materialet som du inte längre behöver
  • Kom ihåg att förnya dina lån före den 1 juni

Öppettider sommaren 2020

Nationalbibliotekets öppettider sommaren 2020 på vår webbplats:

Kom ihåg att kola bibliotekets öppettider via webbplatsen ändå. Enligt myndigheternas akutriktlinjer kan situationen snabbt förändras.

Kontakta oss

Under begränsade lånetjänster och sjålvservicetider tillhandahålls rådgivning främst via telefon och online.

Du kan kontakta vår kundtjänst per e-post på adressen kk-palvelu@helsinki.fi
Kontakta oss per telefon 02941 23196 (vardagar 10–13)
Chattjänsten är öppen vardagar kl . 13–16 på kansalliskirjasto.finna.fi och kansalliskirjasto.fi