Begränsad öppning av lånetjänster under 14.5.–31.5.

Datum publicerat

Nationalbiblioteket har varit stängt 18.3–13.5. Biblioteket har begränsade lånetjänster 14.5–31.5.2020. Vi följer Helsingfors universitetets riktlinjer för coronavirusläget. Våra digitala tjänster fungerar som normalt.

Begränsade lånetjänster 14.5–31.5

För tillfället går det endast att låna reserverade material och återlämna lån via självbetjäningen på vardagarna kl. 12–15.

Vi börjar leverera reservationer 14.5. Det är för tillfället endast möjligt att hämta sina reservationer från avhämtningshyllan och låna dem via självbetjäningsautomaten eller återlämna material via återlämningsautomaten i hallen. Man kan reservera material från öppna samlingen och magasinet, observera vänligen att öppna samlingens material för hemlån undantagsvis också måste reserveras. Materialens leveranstider kan vara längre än vanligt. Reservationer kan avhämtas efter att man fått ett ankomstavi.

Under tiden 14.5–31.5 är biblioteket öppet kl. 12–15 på vardagarna. Det är inte möjligt att röra sig fritt i biblioteket. Tillträde är begränsat till återlämningsautomaten, avhämtningshyllan och utlåningsautomaten. Kundtjänstpunkterna och kundutrymmena är stängda och man kan inte bli kvar i lokalen efter man lånat sitt reserverade material. Man behöver ett nationalbibliotekskort för att besöka biblioteket. Se till att du kommer ihåg din PIN-kod när du kommer till biblioteket. Du kan ändra din PIN-kod i inloggningsfönstret för Nationalbibliotekets sökjänst kansalliskirjasto.finna.fi. För tillfället kan vi inte ta emot fler än tio besökare samtidigt.

Vi förbereder oss för att utvidga vår kundbetjäning från och med 1.6. Vi informerar om detta på vår webbplats så snart beslut har fattats.

Lån

  • För alla nuvarande lån som hade förfallodag efter 9.3. blev den nya förfallodagen måndag 1.6.
  • Alla bokningar som gjordes före stängningen bör hämtas mellan torsdag 14.5 och måndag 1.6.
  • Mellan 18.3–31.5 tillkommer inga avgifter.
  • Lån och reservationer kommer att levereras från och med 14.5 i den ordning reservationerna gjorts.
  • Materialens leveranstider kan vara längre än vanligt.
  • Kom ihåg att avbeställa material som du inte längre behöver.
  • Kom ihåg att förnya dina lån före den 1 juni.

Öppettider sommaren 2020

Nationalbibliotekets öppettider för sommaren 2020 hittas på vår webbplats:
https://www.kansalliskirjasto.fi/sv/info/oppettider

Kontrollera alltid de aktuella öppettiderna och tjänsterna på vår webbplats före ditt besök. I enlighet med myndigheternas coronariktlinjer kan bibliotekets öppettider och tjänster komma att förändras med kort varsel.

Kontakta oss

Vi betjänar främst på nätet och via telefon under de begränsade kundtjänsttiderna och självbetjäningen.

Du kan kontakta vår kundtjänst per e-post på adressen kk-palvelu@helsinki.fi
Kontakta oss per telefon på 02941 23196 (vardagar 10–13)
Chattjänsten är öppen vardagar kl . 13–16 på kansalliskirjasto.finna.fi och kansalliskirjasto.fi