Hoppa till huvudinnehåll

Tarvitseeko minun opetella uusia hakusysteemejä?

Ei tarvitse. Kansalliskirjaston hakupalvelu ei muutu ulkoasulta eikä toiminnaltaan.

Kansalliskirjaston aineistojen näkyvyyteen tulee parannuksia. Kun Kansalliskirjaston hakupalvelussa ei ole muita kirjastoja, saadaan haussa esille aiempaa havainnollisemmin Kansalliskirjaston monimutkaiset aineistot. Myös kansalliskokoelma (Fennica) tulee tilattavaksi napin painalluksella hakupalvelun kautta. Lisäksi kokoelmat, laina-ajat ja teosten sijainnit jaotellaan sekä esitetään hakupalvelussa aiempaa yksinkertaisemmin.

Kansalliskirjaston hakupalvelussa Helka-aineistot löytyvät toistaiseksi omalta välilehdeltään. Kansalliskirjaston palvelussa tehdyt aineistohaut ovat siis siirrettävissä Helka-hauiksi vaihtamalla välilehteä, vaikka Helka-aineistoihin kohdistuvat tilaukset ja varaukset onkin tehtävä erikseen Helka-tietokannassa (helka.finna.fi).

Finna.fi-hakupalvelusta löydät yhdellä kertaa kaikkien Suomen yliopistojen ja korkeakoulujen kirjastojen aineistot. Finna.fi sisältää myös alkuperäislähteitä arkistoista ja museoista sekä yleisten kirjastojen kokoelmia. Kansalliskirjastokortin voit jatkossa liittää myös finna.fi -palveluun. Kirjastoasiantuntijoille tarkoitettu kansallinen metatietovaranto Melinda jatkaa toimintaansa normaalisti.