Nya rundturer i vår

Vi tar nu emot bokningar för nya rundturer som ordnas under våren 2018. Tills vidare ordnas guidade rundturer endast på tisdagar kl. 15-16 och fredagar kl. 11–12. Nationalbibliotekets guidade rundturer har varit mycket populära och de är fullbokade fram till årsskifte 2017.

Man kan också bekanta sig med Nationalbibliotekets kulturhistoriskt värdefulla huvudbyggnad på egen hand. I entréhallen finns informationsmaterial om biblioteket.

Guidade rundturer ordnas för grupper på högst 20 personer och en rundtur räcker cirka 45 minuter. Under rundturen rör vi oss på våningarna i vår gamla biblioteksbyggnad, och vi rekommenderar därför att ni diskuterar deltagarnas eventuella rörelsehinder i förväg vid bokningen. Mer information om hinderfri passage.

Grupper kan hörs sig för om Nationalbibliotekets rundturer genom att skicka e-post på: kk-opastukset@helsinki.fi.

Av meddelandet ska framgå:

• språkönskemål
  • vad gruppen är intresserad av (t.ex. historia, arkitektur, samlingar, tjänster, forskning)
  • datum och klockslag
  • gruppens storlek
  • kontaktinformation
  • andra specialönskemål

Guidningen kostar 50 euro och den kan hållas på finska, svenska, engelska eller ryska. Guidning kan betalas med kort eller faktura när det adderas till fakturering extra kostnad på 10 euro.

Guidade rundturer ordnas på tisdagar och fredagar klockan 15.00-16.00.

Mer information och förfrågningar: kk-opastukset@helsinki.fi