Suomalaiset verkkosisällöt säilyvät nyt tuleville sukupolville

Kansalliskirjasto on arkistoinut suomalaisia verkkosivuja vuodesta 2006 lähtien. Verkkoarkiston pysyvä säilytys on nyt turvattu, kun Kansalliskirjasto on toimittanut aineiston Kansallisen digitaalisen kirjaston (KDK) pitkäaikaissäilytyspalveluun. Siellä digitaaliset aineistot säilyvät käyttökelpoisina jopa useiden satojen vuosien ajan.

”Suomalaisen Internetin tallettaminen on lakisääteinen tehtävämme. Haravoimme verkkoarkistoon vuosittain satojen tuhansien suomalaisten sivustojen ja viime aikoina myös sosiaalisen median sisältöä. Keräämme aineistoa sekä maakeräyksinä että kohdennettuina, eri aiheisiin liittyvinä teemakeräyksinä. Arkisto mahdollistaa kansallisesti merkittävien Internet-sisältöjen säilymisen ja niiden hyödyntämisen tulevaisuudessa”, kertoo tietojärjestelmäpäällikkö Lassi Lager.

Lue lisää aiheesta