Pohjois-Karjalan museo Hilman aineistot ovat saapuneet Finnaan

Datum publicerat
Kuvassa on yhdeksän nuorta naista kahdessa rivissä niin, että etummaiset istuvat ja takimmaset seisovat.

Finnasta löytyy nyt runsaasti Pohjois-Karjalan kulttuurihistoriaa. Avauksen myötä esimerkiksi Joensuuhun ja Laatokan Karjalaan liittyvät kokoelma-aineistot ovat entistä helpommin kiinnostuneiden ulottuvilla.

Joensuussa sijaitsevan Pohjois-Karjalan museon kokoelmien historia ulottuu 1900-luvun alkuun. Aluksi Finnasta löytyy 4312 Hilman valokuvaa ja esinettä tietoineen. Museon kokoelmiin kuuluu lähes 30 000 esinettä ja yli 200 000 valokuvaa, joten digitointityön edetessä myös Finnassa olevien aineistojen määrä kasvaa.

Saatavilla on esimerkiksi rikas kokoelma maisemakuvia Pohjois-Karjalasta ja Laatokan Karjalasta. Museon Finnasta löytyvään esinekokoelmaan kuuluu esimerkiksi joensuulaisista kouluista lahjoitettuja opetusvälineitä. Tutustua kannattaa myös soitintutkija Kari Dahlblomille kuuluneeseen soitinkokoelmaan, joka lahjoitettiin museolle viime vuonna.

Pohjois-Karjalan museon kuvakokoelmat on avattu painolaatuisina kaikkien vapaasti käytettäviksi, myös kaupallisiin tarkoituksiin. Kuvan yhteydessä tulee kuitenkin mainita museon ja kuvaajan nimi, jos se on tiedossa. Kuvien muokkaukseen tulee kysyä lupa Pohjois-Karjalan museosta.

Tutustu Pohjois-Karjalan museo Hilman aineistoihin

Kuva: Sortavalan maalaiskunnan rippikoululaisia. Kuvaaja Arja Missonen, 1880 - 1919. Pohjois-Karjalan museo. CC BY-ND 4.0.