Sanomalehtisymposiumi

Kuvaaja Saarnisalo kuvaamassa sanomalehtiä mikrofilmille Helsingin yliopiston kirjastossa.

Kuvaaja Saarnisalo kuvaamassa sanomalehtiä mikrofilmille Helsingin yliopiston kirjastossa. Lähde Finna.fi.

tis 30.8.2022
09:00 - 17:00

Kansalliskirjaston Sanomalehtisymposiumi järjestetään tiistaina 30.8.2022. Järjestyksessään toisen Sanomalehtisymposiumin tavoitteena on sekä esitellä Kansalliskirjaston viimeaikaista kausijulkaisuihin kohdistunutta kehitystyötä että keskustella tutkijoiden tarpeista kausijulkaisuihin ja niiden tutkimiseen liittyen. Symposiumi koostuu Kansalliskirjaston asiantuntijoiden esitelmistä ja tutkijoiden alustuksista. Sanomalehtisymposiumin tavoitteena on saada laajempi kokonaiskuva lehtiaineistoihin kohdistuvasta tutkimuksesta, tutkijoiden tarpeista ja tulevaisuuden kehityslinjoista.

Tämän vuoden sanomalehtisymposiumin yleisenä teemana on muutos. Esitelmissä ja paneelikeskustelussa pohditaan kuinka sanomalehtiin kohdistuva tutkimus on muuttunut viime vuosikymmeninä kun sanoma- ja aikakausilehtiä on saatettu käyttöön digitaalisessa muodossa yhä enenevissä määrin. Samassa aineistojen saavutettavuus myös datamuotoisena tutkimusaineistona on mahdollistanut big data -hankkeiden toteuttamisen eri tieteenaloilla. Miten datan saavutettavuus on muuttanut tutkimuksen lähtökohtia? Vai onko mitään muutosta tapahtunutkaan?

Lähetä esitelmäehdotus

Symposiumi on avoin analyyttisesti tutkimuksen muutosta tarkasteleville puheenvuoroille. Esitelmille varataan 30 minuuttia, josta esitelmän osuus on 20 min ja 10 min keskustelulle. Tilaisuus on suomenkielinen. Ehdota esitelmää Sanomalehtisymposiumiin 13.5.2022 mennessä! Lähetä noin 250 sanan pituinen esitelmäehdotus yhteystietojesi kanssa osoitteeseen kk-tutkijapalvelut@helsinki.fi Hyväksymisestä symposiumiin ilmoitamme 30.5.2022 mennessä. 

Ohjelma

Symposiumin tarkempi ohjelma päivitetään tälle sivulle kevään kuluessa.