Lahjoitukset vuonna 2017

Professori Heikki. A. Reenpää teki toisen merkittävän lahjoituksen Kansalliskirjastolle. Uuden lahjoituksen myötä vuonna 2004 saatu upea Reenpään kokoelma täydentyy noin 1.000 nimekkeellä. Lahjoitus sisältää myös muutaman ennen tuntemattoman ja kansalliskokoelmasta puuttuvan julkaisun.
Lue lisää lahjoituksesta

Kansalliskirjastolle lahjoitettiin arvokas tiibetinbuddhalainen kokoelma. Lahjoitettu aineisto on tiibetinbuddhalaisuuden Bön-koulukunnan painattama Kangyur (Kanjur) -tekstien kokoelma, jonka laajuus on 150 nidettä. Tiibettiläiset kustantajat ovat esittäneet toivomuksen, että aineisto lahjoitetaan 25 merkittävään kirjastoon ympäri maailmaa, jotta tekstit varmasti säilyvät ja ovat myös eri maiden tutkijoiden ulottuvilla. Suomen kansalliskirjasto on yksi valituista kirjastoista. Kokoelman lahjoittamista Kansalliskirjastolle edisti ekonomisti Anne Brunila, joka on myös aktiivinen buddhalaisuuden harrastaja.
Lue lisää lahjoituksesta

Yleisradio (YLE) lahjoitti Kansalliskirjastolle laajan kokoelman Yleisradion radioteatterin tuottamien kuunnelmien käsikirjoituksia. Lahjoituksen laajuus on yli 100 hyllymetriä, ja se sisältää noin 10 000 kuunnelmaa 1930-luvulta aina 2010-luvulle.
Lue lisää

Matti Klinge lahjoitti arkistonsa Kansalliskirjastolle. Arkistolahjoituksia on tehty jo useampana vuonna, ja aineisto käsittää kokonaisuudessaan noin 15 hm - vajaat 200 koteloa - käsikirjoitusaineistoja. Lahjoitukseen sisältyy mm. Klingen teosten käsikirjoituksia, julkaistuja teoksia ja niiden arvosteluja ja kustannussopimuksia sekä laaja kirjeenvaihto alkaen 1960-luvun alusta.
Lue lisää lahjoituksesta