Vuosikertomus 2019

Tervetuloa tutustumaan Kansalliskirjaston toimintavuoteen 2019!

Sisällysluettelo

Johtajan katsaus 2019

Kirjastolla on tärkeä tehtävä digitalisoituvien pavelujen kehittäjänä ja rakentajana. Palvelujen perustana ovat ainutlaatuiset julkaisut ja aineistot, julkaisumuodostaan riippumatta.

Ainutlaatuisissa aineistoissa on taikaa!

Lue ylikirjastonhoitaja Cecilia af Forsellesin katsaus

Poimintoja vuodelta 2019

Punaisena lankana Kansalliskirjaston toiminnassa ovat digitaalisten palvelujen kehittäminen sekä avoimen tieteen ja aineistojen edistäminen.

Vuoden aikana avattiin uusia aineistoja tutkijoille ja suurelle yleisölle; 2000 kirjan joukosta moni löysi vuosien takaisen aapisensa, ja tutkijoiden työ helpottui FinELibin aineistoneuvottelujen ja Tutkain-hankkeen ansiosta

Tiloja tiivistettiin edelleen: Urajärven varastokirjasto tyhjennettiin huolella niin, että vuosikymmenien aikana kertyneet aineistot käytiin läpi, lajilteltiin, kunnostettiin ja siirrettiin muualle. Alkuvuonna Helsingissä luovuttiin Leipätehtaan toimipisteestä ja Kirjastoverkkopalveluiden työntekijät muuttivat pääkirjastolle.

Poimintoja vuodelta 2019

Avainlukuja 2019

Avainlukuja 2019

Avainlukujen perusteella Kansalliskirjaston tuottamille palveluille on kysyntää, ja niin paikallis- kuin organisaatioasiakkaatkin ovat erittäin tyytyväisiä palveluihin.