Ylikirjastonhoitaja Kansalliskirjastoon

Kansalliskirjastolle etsitään toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen ylikirjastonhoitajaa johtamaan ja kehittämään Kansalliskirjaston ainutlaatuista organisaatiota.

Etsimämme ylikirjastonhoitaja on tieteellisesti pätevöitynyt ja omaa vankan johtamistaustan. Hänellä on laaja tieto- ja informaatioympäristön tuntemus sekä näkemys muistiorganisaatioiden tulevista haasteista. Hän on valmis työskentelemään aktiivisesti kansainvälisissä verkostoissa. Johtajana hän on tavoitteellinen ja eteenpäin suuntautuva. Kansalliskirjaston ylikirjastonhoitajan tehtäväkenttä on sekä kansallinen että kansainvälinen ja tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää:

• Suomalaisen ja eurooppalaisen kulttuuriperinnön laajaa ymmärtämistä
• Laajaa näkemystä informaatioympäristöstä, sen kehityshaasteista ja kulttuuriperinnön digitalisaatiosta
• Tutkimusmaailman tuntemista esim. humanistis-yhteiskuntatieteelliseltä alalta
• Kokemusta vaativista johtotehtävistä
• Kokemusta sekä kansallisella että kansainvälisellä kentällä toimimisesta
• Hyviä yhteistyö- ja neuvottelutaitoja

Tehtävä edellyttää ylempää korkeakoulututkintoa, tohtorin tutkinnon katsomme eduksi. Edellytämme myös perehtyneisyyttä tehtäväalaan sekä hyvää suomen, ruotsin ja englanninkielen taitoa. Muu kielitaito katsotaan eduksi.

Tehtävä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä edistämään suomalaisten kirjastojen yhteistyötä sekä vaikuttamaan ja linjaamaan niitä strategisia valintoja, joilla suomalaisen kulttuuriperinnön säilyttämistä, käytettävyyttä ja saatavuutta edistetään. Isona ja perinteikkäänä organisaationa tarjoamme vakaan työympäristön sekä mahdollisuuden laaja-alaiseen ammatilliseen kehittymiseen. Työskentelemme 378-vuotiaassa organisaatiossa modernein työvälinein aivan Helsingin keskustassa.

Jätä hakemuksesi yliopiston rekrytointijärjestelmään Hae paikkaa –linkistä viimeistään 10.9.2018. Yliopistoon työsuhteessa olevat sisäiset hakijat jättävät hakemuksensa SAP HR -portaalin kautta.

Lisätietoja tehtävästä antavat: Helsingin yliopiston vararehtori Hanna Snellman: soittopyynnöt assistentin kautta 02941 22621 ja henkilöstöpäällikkö Katja Riikola: 02941 20613

Hae paikkaa

Ohjeet rekrytointijärjestelmän käyttöön

Hakuilmoitus Helsingin yliopiston verkkosivuilla: https://www.helsinki.fi/fi/avoimet-tyopaikat/ylikirjastonhoitaja-kansalliskirjastoon