Ylikirjastonhoitaja Kai Ekholmin muotokuva paljastettiin

Kansalliskirjaston ylikirjastonhoitaja, professori Kai Ekholm jäi 17 viranhoitovuoden jälkeen eläkkeelle 1.9.2018. Ylikirjastonhoitajan muotokuva liitetään kirjaston tradition mukaisesti kunniakkaaseen, H.G. Porthanista alkavaan muotokuvien sarjaan. Muotokuvan on maalannut Suomen johtaviin muotokuvamaalareihin kuuluva taiteilija Riikka Lenkkeri.

Teos toteutettiin lahjoitusvaroin. Kansalliskirjasto kiittää kaikkia teoksen toteuttamiseen osallistuneita tahoja. Teos on nähtävillä Kupolisalissa 16.11. klo 15 asti.

Muotokuva kertoo instituution tasolla jatku­vuudesta, sen tehtävän merkityksestä ja myös arvovallasta. Muotokuvaan on saatava kohteesta jotakin ulkoisesti yleispätevää ja subjektiivisesti ominaista. Sen on oltava diakroninen, teoksen on kerrottava jotakin kohteen luonteesta, työhis­toriasta ja työeetoksesta.

Kiitän Riikka Lenkkeriä, joka on upealla ja tinkimättömällä tavalla toteuttanut annetun tehtävän.

- Kai Ekholm

Lisätietoa taiteilijasta