Valtaosa Finnan käyttäjistä suosittelisi hakupalvelua muillekin

Arkistojen, museoiden ja kirjastojen yhteinen hakupalvelu Finna on saanut erinomaiset arviot käyttäjiltä. Yli 12 000 asiakasta vastasi marras-joulukuussa kyselyymme palvelusta.

Kirjastojen, arkistojen ja museoiden yhteinen hakupalvelu Finna.fi

Kuva
Kansalliskirjasto

Finna kokoaa jo yli 100 arkiston, kirjaston ja museon aineistot yhteen palveluun ja se sisältää yli 10 miljoonaa aineistotietoa. Käyttäjät etsivät palvelusta eniten tiettyä aineistoa (46 %) tai he varaavat ja uusivat kirjastoaineistoa (31 %).

Eniten asiakkaita kiinnostavat suoraan verkossa saatavilla olevat aineistot. Niitä ovat esimerkiksi kuvat, kirjat, lehdet ja artikkelit, videot ja äänitteet, nuotit, opinnäytteet, kartat, taideteokset, esineet ja arkistoaineistot.

Palvelun googlemaisuus keräsi kiitosta

Käyttäjät antoivat Finnalle keskimäärin arvosanan 8 asteikolla 0-10. Ilahduttavaa oli, että 95 % suosittelisi palvelua myös muille.

Palvelun googlemainen toiminta keräsi kiitosta: 84 % vastaajista löysi Finnasta etsimänsä ja 63 % löysi myös jotakin muuta kiinnostavaa. Edellisen vuoden kyselyyn verrattuna aineiston löydettävyys parani lähes 10 prosenttia.

Suurin osa vastaajista käyttää Finnaa vähintään kerran viikossa (35 %) tai muutaman kerran kuukaudessa (34 %).

Puolet vastaajista oli kuullut Finnasta ensimmäisen kerran kirjaston, arkiston tai museon toimipisteestä. Tieto Finnasta on saavuttanut käyttäjät myös oppilaitosten kautta. Vastanneista valtaosa oli opiskelijoita (64 %).

Arvonnan voittaja Tampereelta

Vastanneiden kesken arvoimme Samsungin tabletin. Arpaonni suosi tällä kertaa tamperelaista Leila Virtaa.

”Kiva kuulla, että voitin. Käytän finna.fi-palvelua useamman kerran viikossa ja arvioni palvelusta on ollut erinomaisen luokkaa”, kommentoi Virta voittoaan. Hän kertoo käyttävänsä Finna.fi:n ohella myös hiljattain avattua Vaski-kirjastojen eli varsinaissuomalaisten yleisten kirjastojen Finna-näkymää.

Yhteinen hakupalvelu Finna.fi

Muut Finnaan sisältyvät sivustot

 

Lisätietoja:
palvelupäällikkö Heli Kautonen, Kansalliskirjasto, puh. 050 3102654, heli.kautonen(at)helsinki.fi

Kirjoittaja
Päivä muokattu