Uutta tukea avoimen tieteen opetukseen

Kansalliskirjasto koordinoi Avoin tiede ja tutkimus -hankkeen koulutuksia Suomessa. Tänä vuonna tuemme erityisesti korkeakouluja avoimen tieteen opetuksen jalkauttamisessa eri vaiheen opintoihin.

”Olemme jo käynnistäneet yhteistyön valtakunnallisen tohtorikouluverkoston kanssa, ja tavoitteenamme on rakentaa kaikille tutkijakouluille yhteinen avoimen tieteen opintokokonaisuus. Pyrimme käynnistämään vastaavanlaista yhteistyötä myös ammattikorkeakouluvaiheen sekä kandi- ja maisterivaiheen opintojen kehittämiseksi. Toivomme, että kaikki yhteistyöstä kiinnostuneet ottaisivat meihin yhteyttä”, kertoo koulutuskoordinaattori Sari Räisänen Avoin tiede ja tutkimus -hankkeesta.

Hankkeessa edistetään avoimen tieteen osaamista myös osaajakoulutuksilla. Järjestämme kevään aikana vielä kolme koulutusta. Syksyn 2016 koulutusten painopisteenä on tukea korkeakouluja avoimen tieteen opetuksen käynnistämisessä. Osaajakoulutukset on tarkoitettu avoimesta tieteestä kiinnostuneille korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja muiden mahdollisten organisaatioiden henkilöstölle ja opiskelijoille.

Uusi oppimisympäristö avoimesta tieteestä

Rakennamme vuoden 2016 aikana kaikille avoimen oppimisympäristön, joka sisältää avoimen tieteen eri osa-alueiden ydintiedot.

Oppimisympäristön lisäksi tarjoamme keskeiset avoimeen tieteeseen liittyvät eri yhteyksissä tuotetut materiaalit selkeinä kokonaisuuksina avoimesti kaikkien saataville. Oppimisympäristön ja materiaalien tavoitteena on tukea mm. korkeakouluissa annettavaa avoimen tieteen opetusta ja tarjota itseopiskelumateriaalia asiasta kiinnostuneille.

Teemme mielellämme yhteistyötä oppimisympäristön rakentamisessa asiasta kiinnostuneiden tahojen kanssa.

Lisätietoa avoimen tieteen osaajakoulutuksista

Tutustu kevään osaajakoulutusten ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan.

Tutustu menneiden osaajakoulutusten materiaaleihin.

Ota yhteyttä:
att-koulutus(at)postit.csc.fi
sari.raisanen(at)helsinki.fi