Uutta: Hae tekijöitä toimijahaulla

Kansalliskirjaston hakupalveluun on lisätty uusi ominaisuus, Toimijat-haku jolla löydät tiedot suomalaisiin aineistoihin liittyvistä henkilöistä ja yhteisöistä. Toimijoihin liittyvien aineistojen lisäksi haettavissa ovat muun muassa toimijoiden varianttinimet (esimerkiksi erikieliset muodot, kieliasut, lyhenteet, alkukirjaimelliset muodot) ja ISNI-tunnukset.

Toistaiseksi haku toimii parhaiten painettujen julkaisuiden tekijöiden osalta. Viitteet musiikkiaineistoon ovat puutteellisia, ne täydentyvät kesän 2020 aikana.

Toimijat-hakuun pääsee linkistä hakuluukun alta.

Kansalliskirjaston Finnan etusivu.

Hakua vastaavat tulokset esitetään hakutulossivulla, josta tekijää klikkaamalla pääsee eteenpäin. Tässä jo näet perustiedot rooleista, elinvuosista ja monessako aineistossa hän on tekijänä tai aiheena.

Finnan hakutulos.

Toimijan omalla sivulla on tarkemmat tiedot kaikista nimenmuodoista, ISNI-tunnukset jne.

Finnan hakutulos.

Tietoja hyödynnetään myös normaalissa aineistohaussa. Hakutulossivulla pieni hahmo kuvakkeena nimen vieressä kertoo, että tekijästä on toimijatietoja tarjolla.

Finnan hakutuloksia.

Kerro mielipiteesi

Kehitämme toimintoa edelleen, ja toivomme palautetta ja ehdotuksia jatkokehitystä varten. Palautetta voit antaa lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen kk-palvelu@helsinki.fi.