Hyppää pääsisältöön

Uusi Joki-verkkokirjasto yhdistää 18 toimipistettä ja kuusi kirjastoautoa

Julkaisupäivä

Kiri- ja Tiekkö-kirjastot sekä Reisjärven kirjasto avaavat 31.5.2021 yhteisen Joki-verkkokirjaston. Yhdistymisen jälkeen asiakkailla on käytössään alueen kaikkien kirjastojen kokoelmat yhdellä kirjastokortilla.

Joki-kirjastojen toiminta-alueella Pohjois-Pohjanmaalla on reilut 82 000 asukasta, joita palvelee yli 60 kirjastoalan ammattilaista.

”Osalle Joki-kirjastojen asiakkaita Finna on jo tuttu, mutta heillekin on uutta: Nuorille ja nuorille aikuisille sekä pelien ystäville on omat alasivut. Kiinnostavien tapahtumien löytäminen on tehty helpoksi: tapahtumat löytyvät sekä kategorian että kunnan mukaan jaoteltuina”, kertoo Marita Hietasaari, Ylivieskan kirjaston informaatikko. 

Verkkokirjastossa on useita käyttöä helpottavia toimintoja: haun voi tallentaa ja asettaa siihen uutuusvahdin, joka ilmoittaa, kun hakua vastaava teos tulee saataville.

”Lapsiperheiden elämää auttaa se, että perheenjäsenten kirjastokortit voi liittää omaan tiliin. Näin yhdellä kirjautumisella voi uusia esimerkiksi lasten lainat”, Marita Hietasaari toteaa.

Kirjastojen omat verkkokirjastot ovat poistuneet käytöstä, mutta vanhat kirjastokortit ja PIN-koodit toimivat myös Joki-kirjastoissa. Varaukset ja seutulainat ovat maksuttomia. Jos asiakkaalla on ollut kirjastokortti useampaan alueen kirjastoon, ylimääräiset asiakastiedot kannattaa käydä poistamassa kirjaston asiakaspalvelussa.

Joki-kirjastoilla on 18 toimipistettä ja 6 kirjastoautoa. Joki-kirjastoihin kuuluvat Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Kalajoen, Kärsämäen, Merijärven, Nivalan, Oulaisten, Pyhäjärven, Pyhännän, Reisjärven, Sievin, Siikalatvan ja Ylivieskan kirjastot. 

Joki-kirjastot palvelee osoitteessa joki.finna.fi.