Uudistettu verkkoarkisto on käytettävissä vapaakappaletyöasemilla

Julkaisupäivä
Kuvituskuva

Verkkoarkiston käyttöliittymää on uudistettu sekä sisällön että ulkonäön osalta. Verkkoarkistoon tallennettujen verkkosivujen lisäksi myös twiitit ja videot ovat nyt haettavissa ja tutkittavissa käyttöliittymässä, kummankin aineistotyypin erityispiirteet huomioiden. Twiittejä on tallennettu teemakeräyksissä vuodesta 2015 lähtien sekä jatkuvassa Twitter-keräyksessä loppuvuodesta 2020 alkaen. Videoaineistoja on kerätty koko verkkoarkiston historian ajan, eli vuodesta 2008 alkaen.  

Uudistuksen yhteydessä päivitettiin verkkoarkiston visuaalista ilmettä ja käyttöliittymän saavutettavuutta parannettiin.

Teemakeräyksiin sisältyneet linkit on lisätty verkkoarkiston julkiseen hakemistoon, itse aineistot ovat käytettävissä tekijänoikeuslain mukaisesti vapaakappaletyöasemilla kaikissa vapaakappalekirjastoissa eri puolilla Suomea sekä Eduskunnan kirjastossa ja Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) kirjastossa.

Seuraavaksi uudistamme verkkoarkiston indeksointia, jonka tavoitteena on sisältöjen parempi löydettävyys ja hakutulosten parantaminen.

Lisätietoja:

Suomalainen verkkoarkisto

Lisätietoa kotimaisen julkaisutuotannon arkistoinnista on saatavilla verkkosivuiltamme osoitteesta https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/vapaakappaletoimisto

Yhteyshenkilö

Vapaakappalepalvelut
+358 (0)2941 44321 (arkisin/vardagar/weekdays 9-12)
Kansalliskirjasto
Kirjoittaja