Hyppää pääsisältöön

Työkaluja Venäjän ja muiden IVY-maiden media-aineiston seurantaan ja tekstinlouhintaan

Julkaisupäivä
Integrum Profi -tiedonhakuportaalin lisensoineiden yliopistojen tutkijoilla ja opiskelijoilla on käytettävissään My Integrum -uutisseurantaväline vuoden 2019 loppuun sekä tekstinlouhintamahdollisuus Integrum Profin tai My Integrumin aineistoilla.

My Integrum on Venäjän ja muiden IVY-maiden media-aineistosta kiinnostuneen personoitu uutisseurantapalvelu, jossa aineistoa voi analysoida Integrum Profia monipuolisemmin. Integrum Profin lisensoineiden yliopistojen (Helsinki, Itä-Suomi, Jyväskylä, Tampere, Turku ja Åbo Akademi) tutkijat ja opiskelijat voivat omasta kirjastostaan pyytää itselleen henkilökohtaisen tunnuksen My Integrumiin. Kerrothan samalla venäjäksi aiheet, jotka haluat seurantaan, sekä niitä kuvaavat hakusanat. Tunnuksen saatuasi pääset kirjautumaan palveluun osoitteessa https://sso.integrum.ru/Login.aspx.
My Integrum on käytössä 31.12.2019 saakka, ja se sisältää samat aineistot kuin Integrum Profi. My Integrumista on lisää tietoa Integrumin sivuilla: http://www.integrumworld.com/int_sub.html.

Integrumin aineistoja on mahdollista käyttää myös tekstinlouhintaan. Tutkimus- ja opetustarkoituksissa tehtävää louhintaa varten voivat Integrum Profin lisensoineiden yliopistojen tutkijat ja opiskelijat ladata tuhansien uutisartikkelien verran aineistoa Integrum Profista tai My Integrumista itsenäisesti. Suurempien määrien, esim. satojen tuhansien artikkelien, lataaminen vaatii erillisen sopimisen Intergumin kanssa, joten otathan sellaisessa tapauksessa yhteyttä Slaavilaiseen kirjastoon.

Vaikka yllä esitellyt ominaisuudet ovat vain rajatun joukon käytettävissä, on media-aineiston portaali Integrum Profi kaikkien kirjastoasiakkaiden käytettävissä paikan päällä Kansalliskirjastossa ja Helsingin yliopiston kirjaston toimipisteissä.

Kirjoittaja
Avainsanat