Hyppää pääsisältöön

Tuomas Salste on Kansalliskirjaston Vuoden Asiakas 2016

Julkaisupäivä
Kansalliskirjasto on myöntänyt historiansa viidennen Vuoden Asiakas –tunnustuspalkinnon.

Kansalliskirjaston Vuoden Asiakas -palkinnon on tänä vuonna saanut Tuomas Salste, yrittäjä, ohjelmoija, valokuvaaja, sukututkija ja pianisti Helsingistä.

Salste on rakentanut innovatiivisen Sukunimi-info –palvelun, jossa on tietoa tuhansista Suomessa käytetyistä sukunimistä, niiden yleisyydestä ja maantieteellisestä esiintymisestä Suomessa. Yhteensä sukunimiä on 22 686 ja käyttäjän on helppo etsiä omansa hakukoneen avulla.

Sukunimi-info –palvelu löytyy sivustolta tuomas.salste.net, jonka kautta myös Kansalliskirjaston digi.kansalliskirjasto.fi –sivuille tulee paljon käyttäjiä.

Pirjo Karppinen, Kansalliskirjaston digitointi –ja konservointikeskuksen johtaja, kuvaili Vuoden Asiakas –valintaa: ”Tuomas Salste yhdistää innovatiivisesti ja luovasti tietoja useista eri julkisista lähteistä avoimen datan henkeen ja rakentaa niistä uutta tietoa.”

Kansalliskirjaston ylläpitämä digi.kansalliskirjasto.fi -palvelu sisältää yli 10 miljoonaa sivua digitoituja aineistoja, mm. sanomalehtiä, aikakauslehtiä sekä pienpainatteita.

Digi.kansalliskirjasto.fi –palveluun: http://digi.kansalliskirjasto.fi

Sukunimi-info –palveluun: http://tuomas.salste.net/