Tietolinja-lehden uusin numero on nyt luettavissa

Tietolinja-verkkolehden numero 2/2018 on nyt luettavissa

Lue uusin numero osoitteessa: https://tietolinja.kansalliskirjasto.fi/

Lehdessä tällä kertaa:

Kirjastojärjestelmähankkeita käsitellään Ari Muhosen artikkelissa, joka esittelee 16 kirjaston muodostaman yhteenliittymän suunnitelmaa siirtyä Voyagerista avoimen lähdekoodin Koha-ohjelmistoon perustuvaan järjestelmäkokonaisuuteen sekä  Kimmo Tuomisen ja Petri Tonterin artikkelissa kirjastojärjestelmän hankintaprojektista, jossa 23 kirjastoa pyrkii hankkimaan yhdessä tehdyn kilpailutuksen kautta käyttöönsä pilvipalveluna toimivan palvelualustatyyppisen kirjastojärjestelmän.
Lisäksi Jussi-Pekka Hakkarainen, Tuula Pääkkönen ja Juha Rautiainen kertovat pilottihankkeesta, jonka tarkoituksena on edistää sanoma- ja aikakausilehtien tutkimuskäyttöä. Tuula Pääkkösen ja Johanna Liljan artikkeli käy läpi Digin käyttäjille tehdyn kyselyn tuloksia ja niiden pohjalta tehtyjä toimenpiteitä.
Juha Hakala käsittelee artikkelissaan URN-tunnisteiden ja niiden pohjalta muodostettujen pysyvien verkko-osoitteiden sielunelämää.

Konferenssiosiossa Ere Maijala kertoo osallistumisestaan Portlandissa, Oregonissa järjestettyyn KohaConiin. Jyrki Ilva kävi puolestaan Bozemanissa, Montanassa, jossa järjestettiin Open Repositories 2018.

Ajankohtaisosiossa on asiaa RDA:n uudistumisesta ja uutisia avoimeen julkaisemiseen liittyen sekä kotimaasta että ulkomailta.