Tietolinja 2/2022 on ilmestynyt

Julkaisupäivä

Kansalliskirjaston verkkolehden, Tietolinjan, numero 2/2022 on ilmestynyt. Lehden voi lukea osoitteessa tietolinja.kansalliskirjasto.fi.

Kansalliskirjaston Fabiania-rakennus.
Kuva
Tomi Mikkonen

Tietolinjan tuoreimmassa numerossa käsitellään muun muassa datan kuvailun pulmia sekä sitä, miten 1800-luvun puolivälin tienoilla sanomalehdissä julkaistut kansalaiskirjeet eli varhainen some rakensi kansalaisyhteiskuntaa. Sen tutkimiseen tarjoaa aineistoa myös Kansalaiskirjaston pienpainatekokoelma, jonka käyttö helpottuu Yksa-arkistojärjestelmän käyttöönoton myötä.

Muita hyviä uutisia tarjoavat jutut Tutkainpalvelun jatkokaudesta, hankeyhteistyöstä, Kansallisbibliografian vuosijulkaisusta sekä ajankohtaisterveiset. Kaksi vähän haikeaa jäähyväistäkin jätetään.
Mutta mitä tekemistä kollektiivisella kapellimestarilla on linkitetyn datan harmonisoinnissa?

Lue lehti osoitteessa tietolinja.kansalliskirjasto.fi

Tietolinja on Kansalliskirjaston julkaisema verkkolehti, joka on suunnattu kirjasto- ja tietopalvelualan ammattilaisille ja muille sen aihepiiristä kiinnostuneille.

Lehti on erikoistunut digitaalisen kirjaston tekniikkaan, palveluihin ja standardeihin sekä yleisemmin digitaalisuuden mukanaan tuomiin muutoksiin kirjastojen toimintaympäristössä. Lehti pyrkii seuraamaan aktiivisesti alan viimeisintä kehitystä sekä kotimaassa että kansainvälisesti.