Tiedote kustantajille 30.9.2013

Julkaisupäivä

Kansalliskirjaston lakisääteinen tehtävä on yhteistyössä julkaisualan kanssa tallettaa kotimainen julkaisutuotanto. Toiminta perustuu Lakiin kulttuuriaineistojen tallettamisesta ja säilyttämisestä (1433/2007). Luovutusvelvollisuus koskee painotuotteita, kuten kirjoja, lehtiä ja nuottijulkaisuja sekä äänitteitä, tallenteita ja muita oheisessa esitteessä mainittuja julkaisuja. Julkaisut on luovutettava riippumatta siitä onko niillä tunnistetta (esim. ISBN, ISSN, ISMN).

Olette velvollinen luovuttamaan vapaakappaleet, jos valmistatte julkaisunne itse tai teetätte ne ulkomailla. Jos valmistutatte julkaisut Suomessa, kuuluu vapaakappaleiden luovutusvelvollisuus valmistajalle.

Kunkin vuosineljänneksen aikana valmistetut julkaisut ja tallenteet on luovutettava 30 päivän kuluessa vuosineljänneksen päättymisestä ja ulkomailla valmistetut 30 päivän kuluessa siitä, kun ne on tuotu maahan. Kansalliskirjasto valvoo luovutusvelvollisuuden noudattamista kulttuuriaineistolain 27 §:n mukaisesti.

Tarkempaa tietoa vapaakappaletoiminnasta löytyy esitteestä ja verkkosivuiltamme. Vastaamme mielellämme asiaa koskeviin tiedusteluihin ja autamme luovutusvelvollisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Yhteystiedot

Kirjoittaja
Päivä muokattu