Hyppää pääsisältöön

Tiedote kunnille 15.3.2013

Julkaisupäivä

Kansalliskirjaston lakisääteinen tehtävä on yhteistyössä eri toimijoiden kanssa tallettaa Suomessa levitettävät julkaisut. Toiminta perustuu Lakiin kulttuuriaineistojen tallettamisesta ja säilyttämisestä (1433/2007). Luovutusvelvollisuuden piiriin kuuluvat myös kuntien julkaisemat painotuotteet ja tallenteet.

Kotimaisissa kirjapainoissa painetut kuntien julkaisut luovuttaa kirjapaino. Kuntien velvollisuus on lähettää vapaakappaleet niistä julkaisuista, jotka valmistetaan kuntien omissa laitoksissa ja monistamoissa tai ulkomaisissa kirjapainoissa. Kansalliskirjasto valvoo luovutusvelvollisuuden noudattamista kulttuuriaineistolain 27 §:n mukaisesti.

Luovutettavaa aineistoa ovat muun muassa painettuina ilmestyvät tilinpäätökset, talousarviot ja toimintakertomukset, kuntatiedotteet, kartat, julisteet, oppaat, esitteet ja kaavat sekä ääntä, kuvaa tai tekstiä sisältävät tallenteet. Tarkempaa tietoa ja ohjeita aineistojen luovutuksesta löytyy oheisesta esitteestä ja verkkosivuiltamme. Huomaattehan, että luovutusvelvollisuus ei koske Arkistolain (831/1994) piiriin kuuluvia asiakirjoja.

Verkkoaineistojen, kuten verkkosivujen ja elektronisten julkaisujen, luovutusvelvollisuudesta ja tallentamisesta tiedotamme myöhemmin erikseen.

Vastaamme mielellämme asiaa koskeviin tiedusteluihin ja autamme luovutusvelvollisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Yhteystiedot

Kirjoittaja
Päivä muokattu
Indeksitermit