Tiedote AV-julkaisijoille 24.9.2014

Julkaisupäivä

Hyvät asiakkaamme!

Kansalliskirjaston vapaakappaletoiminnan tiedotuksessa on ollut uudistuksia viimeisen kahden vuoden aikana, kuten kenties olettekin huomanneet. Muutosten taustalla ovat muutokset julkaisukentällä ja uudistettu asiakasjärjestelmämme.

Vapaakappaleiden luovuttaminen ja tallentaminen on yhteistyötä molempien osapuolien kesken, jossa tiedottamisella on tärkeä osuus toiminnassa. Tiedotamme edelleen kaikkia asiakkaitamme yleisistä luovutusvelvollisuuteen liittyvistä asioista ja keskitämme jatkossa luovutusmuistutusten lähettämistä tarkemmin valikoidulle asiakasryhmälle, etenkin harvemmin vapaakappaleita lähettäville asiakkaille.

Huolehdittehan, että saamme julkaisuistanne kaikki julkaistut versiot. Julkaisija on luovutusvelvollinen ulkomailla valmistettujen ja itse valmistamiensa julkaisujen osalta. Ohjeellinen lähetystiheys on neljännesvuosittain, mutta aikataulu on myös neuvoteltavissa teille paremmin sopivaksi. Vähimmäistiheys on kuitenkin kerran vuodessa. Digitaaliset julkaisut (joko versiona fyysisestä tallenteesta tai itsenäisenä julkaisuna) tulee lähettää Kansalliskirjaston luovutuslomakkeen kautta: http://luovutuslomake.kansalliskirjasto.fi

Valitettavasti emme saa automaattisesti tietoa kaikista Suomessa julkaistuista äänitteistä ja muista tallenteista joten toivomme, että vastaatte mahdollisiin tiedusteluihin toiminnasta sekä päivitätte meille yhteystietonne aina muutosten tapahtuessa.

Tarkempaa tietoa vapaakappaletoiminnasta on verkkosivuillamme. Vastaamme mielellämme asiaa koskeviin tiedusteluihin ja autamme luovutusvelvollisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Yhteystiedot

Kirjoittaja
Päivä muokattu