Tarina kahdesta maasta: Uusi digitaalinen galleria kertoo suomalais-brittiläisistä kulttuurisuhteista

Tarina kahdesta maasta – A Tale of Two Countries tarjoaa herkullisia otteita Suomen ja Britannian välisestä historiasta sekä poliittisista, kulttuurisista ja taloudellisista suhteista.

Tarina kahdesta maasta - A Tale of Two Countries -galleriassa voi katsella, kuunnella ja lukea artikkeleita, videoita, äänitiedostoja sekä kuvia, mm. varhaisesta matkailusta Suomeen tai kuinka kuningatar Elizabeth II tarpoi suomalaisessa metsässä presidentti Urho Kekkosen vieraana vuonna 1976.

Esillä on lisäksi kiinnostava joukko suomalaisia ja brittiläisiä henkilöitä, joille elämä kahden kulttuurin välimaastossa on arkipäivää.

Hanke myös kutsuu kaikki mukaan jakamaan omia Suomi-Britannia -muistojaan ja samalla kirjoittamaan kahden maan yhteistä historiaa. Muistot liitetään galleriaan ja ne voivat olla valokuvia tai kirjoitettuja tarinoita, valokuva vanhoista kaveruksista, kopio matkalipusta tai ote rakkauskirjeestä.

Suomen Lontoon instituutin hankkeen pääyhteistyökumppanit ovat Kansalliskirjasto, The British Library ja Suomen Kansallisarkisto. Muihin yhteistyökumppaneihin kuuluvat Yle Elävä Arkisto, Päivälehden arkisto, Urho Kekkosen arkisto ja Siirtolaisuusinstituutti. Galleriassa on materiaalia myös The Guardianin ja Observerin arkistosta.

Hanke avaa arkistoja, kerää digitaalista kulttuuriperintöä, edistää ammattilaisten välistä kansainvälistä yhteistyötä ja kutsuu kaikki mukaan jakamaan omia muistojaan.

Tule mukaan rakentamaan Tarinaa kahdesta maasta!

http://www.taleoftwocountries.fi/

Hanke on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa.

Pirjo
Karppinen
johtaja
Digitaliserings- och konserveringscentrealen
National Library
Saimaankatu 6
50100 MIKKELI
0503182320/ + 358 503182320
02941 21423