Suomen Rautatiemuseon aineistoja nyt omassa näkymässä

screen_shot_2018-03-23_at_15.14.17.png

Finnassa voit nyt selata Suomen Rautatiemuseon kokoelmia museon omassa Finna-näkymässä. Tällä hetkellä Rautatiemuseon Finnassa esitellään museon valokuva-, esine-, juliste- ja karttakokoelmia.

Suomen Rautatiemuseo on julkaissut 120-vuotisjuhlien yhteydessä oman näkymänsä Finnaan. Suomen Rautatiemuseolla on laajat ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaat kokoelmat, jotka kertovat Suomen rautateiden historiasta 1800-luvulta nykypäivään. Finnassa museon kokoelmista on esillä koko ajan laajentuva otos. Se sisältää mm. kuvia VR:n valokuvakokoelmasta, museon omaa valokuva- ja esinekokoelmaa sekä karttoja ja julisteita. Suurin osa Finnaan lisätystä aineistosta ajoittuu 1930–1950-luvuille. Palvelua kehitetään ja sinne lisätään aineistoja aika ajoin.

Suomen Rautatiemuseo on valtakunnallinen erikoismuseo ja muistiorganisaatio, joka tallentaa, tutkii ja esittää suomalaista rautatieliikenteen historiaa. Rautatiemuseon kokoelmat koostuvat rautateihin liittyvistä esineistä, kalustoyksiköistä, valokuvista ja piirustusarkistosta sekä rautatiehistorian arkistosta ja kirjastosta. Menneisyyden lisäksi museo tallentaa myös nykypäivää eri tyyppisillä tallennushankkeilla.

Rautatiemuseon kokoelmissa on yli 20 000 esinettä, 150 000 valokuvaa sekä laaja rautatiehistoriallinen arkisto ja kirjasto. Kokoelmat kertovat matkustamisesta rautateillä ja rautatieammattilaisten työstä eri aikoina sekä rautatiekaluston ja rataverkon kehityksestä. Kokoelmissa on mm. vanhin Suomessa säilynyt höyryveturi ja ainoat maailmassa säilyneet Venäjän keisarilliset vaunut.

Rautatiemuseon kuvat Finnassa soveltuvat verkkokäyttöön ja ovat vapaasti ladattavissa ja lähtökohtaisesti hyödynnettävissä ei-kaupalliseen käyttöön ilman veloitusta. Muista ilmoittaa kuvan käytön yhteydessä kuvaaja ja kuvalähde (Suomen Rautatiemuseo, rautatiemuseo.finna.fi). Kuvat on lisensoitu CC BY-NC-ND 4.0-lisenssillä.

Tutustu museon aineistoihin: https://rautatiemuseo.finna.fi/