Hyppää pääsisältöön

Ratamo-kirjastokimppa avaa uuden Finna-verkkokirjaston

Julkaisupäivä

Ratamo-kirjastot ovat tänään siirtyneet Finna-aikaan. Uusi Finna-verkkokirjasto on entistä verkkokirjastoa saavutettavampi ja asioiminen onnistuu sujuvasti myös mobiililaitteilla.

Ratamo-kirjastoihin kuuluvat Hausjärven, Hyvinkään, Lopen, Nurmijärven ja Riihimäen kirjastot. Ratamon vanhassa verkkokirjastossa tehdyt lainat, varaukset ja lainahistoria näkyvät myös uudessa Finna-verkkokirjastossa. Uuteen verkkokirjastoon kirjaudutaan samalla kirjastokortin numerosarjalla ja pin-koodilla kuin ennenkin.

Uusi verkkokirjasto löytyy osoitteesta ratamo.finna.fi. Linkki löytyy myös vanhasta verkkokirjastosta, joka palvelee uuden rinnalla vielä noin puoli vuotta.  Vanhassa verkkokirjastossa muistilistalle merkityt teokset eivät siirry automaattisesti Finnaan, mutta sivustolla on ohje listan siirtämiseksi.

Uudessa verkkokirjastossa on useita käyttöä helpottavia toimintoja: perheenjäsenten kirjastokortit voi jatkossa liittää omaan tiliin, jolloin yhdellä kirjautumisella voi uusia esimerkiksi lasten lainat. Lisäksi esim. haun voi tallentaa ja asettaa siihen uutuusvahdin, joka ilmoittaa, kun hakua vastaava teos tulee saataville.

Tutustu Ratamo-kirjastojen verkkokirjastoon

Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna.fi kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti. Lisäksi Finna kehittää yhdessä asiakasorganisaatioidensa kanssa ilmaista alustaa, jolla eri toimijat voivat luoda oman sähköisen hakupalvelun tai esimerkiksi verkkokirjaston.