Pala palalta parempi, kirjastoalan ammattilaiset koolla Helsingissä 23. – 24.10.

Julkaisupäivä
Lokakuussa Helsinkiin kokoontuu 540 kirjastoalan ammattilaista Kansalliskirjaston järjestämille Kirjastoverkkopäiville, joiden teema on tänä vuonna Pala palalta parempi. Kansalliskirjasto järjestää päivät joka toinen vuosi ja ne on suunnattu alan ammattilaisille.

Kirjastoverkkopäivien osallistujia vuonna 2017

Kuva
Veikko Somerpuro

Päivien avauspuheenvuoron pitää Kansalliskirjaston ylikirjastonhoitaja Cecilia af Forselles ja keynote-puheenvuoron Monica Crump Irlannin kansallisesta yliopistosta.

Kirjastoverkkopäivät ovat tärkeä osa alan ammattilaisten verkostoitumista sekä kokemusten ja ajatusten vaihtoa. Ohjelmassa on esityksiä eri kirjastoista ja muilta  yhteistyökumppaneilta. Ajankohtaisia aiheita käsitteleviä työpajoja on suunniteltu ja niitä toteutetaan yhdessä kirjastojen kanssa.

Cecilia af Forselles: ”Yhdessä vahvistamme kansakuntamme sivistyspohjaa ja menestystä eri aloilla”

Päivillä keskustellaan muun muassa tieteellisten julkaisujen avoimuudesta, tekoälyn hyödyntämisestä aineistojen automaattisessa kuvailussa, valtakunnallisen hakupalvelun Finna.fi:n kehittämisestä sekä kirjastojärjestelmien yhteen toimivuudesta.

Paneelikeskustelussa visioidaan miltä kirjastojen matka vuodesta 2020 vuoteen 2030 näyttää.

Kirjastoverkkopäiville osallistuu 540 alan ammattilaista ympäri Suomen, n. 220 paikan päällä ja lisäksi ohjelma välitetään myös etäosallistujille.

Lisätietoja: https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/tapahtumat/kirjastoverkkopaivat-2310-24102019-0

Kirjastoverkkopäivien ohjelma: https://www.kiwi.fi/x/soDoBw

Lisätietoja:
Tietojärjestelmäpäällikkö Nina Hyvönen
nina.hyvonen@helsinki.fi, puh. 0504154844