Hyppää pääsisältöön

Muutoksia aukioloissa ja palveluissa 19.1.2022 alkaen

Julkaisupäivä

Kansalliskirjasto on 19.1.2022 alkaen auki arkisin klo 10–17.

Koronatilanteen muuttuessa aukioloihin ja palveluihin voi tulla muutoksia nopealla aikataululla.

Päivitetty 14.1.2022 Muutos aukioloajoissa.

Päivitetty 11.1.2022 Pohjoissalin palveluiden ja vapaakappaletoimiston osalta.

Aukioloajat

• Kirjasto on 19.1. alkaen auki arkisin kello 10–17.
  • Rotundan, erikoislukusalin ja Slaavilaisen kirjaston neuvonnat ovat auki klo 10–17.
  • Pohjoissalin neuvonta on kiinni. Mikrofilminlukulaitteet ja vapaakappaletyöasemat ovat käytössä itsepalveluperiaatteella.
  • Jäljennepalvelun neuvonta ja kuunteluhuone ovat kiinni. Jäljennepalvelu toimittaa jäljenteitä ilman lähineuvontaa.
  • Vapaakappaletoimisto osoitteessa Yliopistonkatu 1 on suljettu 12.1.2022 alkaen toistaiseksi. Vapaakappaleita voi toistaiseksi toimittaa vain postitse tai autokuljetuksena Kluuvin tunneliin. Tarkemmat ohjeet löydät vapaakappaletoimiston sivuilta.

Suojatoimet

• Sekä asiakkaiden että henkilökunnan tulee noudattaa turvaetäisyyksiä ja sen vuoksi lähineuvontaa ei anneta, vaan palvelua annetaan pääsääntöisesti vain palvelupisteissä.
  • Salit ja muut asiakastilat ovat asiakkaiden käytettävissä.
  • Yksittäiset turistit ovat tervetulleita, mutta turistiryhmiä emme valitettavasti voi ottaa vastaan.
  • Kirjastokäynnin ajan asiakkaiden on suojauduttava sen mukaan, mitä valtion, pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän ja Helsingin yliopiston määräykset ja suositukset sanovat maskien käytöstä, turvaväleistä huolehtimisesta sekä hyvästä käsihygieniasta.
  • Kirjaston tiloissa käytetään aina kasvomaskia, paitsi jos olet tilassa yksin.