Löydä tutkitun tiedon äärelle Finna.fi-palvelun avulla

Julkaisupäivä
Kuvituskuva

Tutkittu tieto yllättää ja innostaa ajattelemaan uudella tavalla. Finna.fi-hakupalvelun kautta pääset kotimaisen tutkimustiedon pariin kätevästi. Kuluvana vuonna osallistumme Tutkitun tiedon teemavuoteen ja tuomme esille Finnan tarjontaa.

Finnassa on saatavilla monipuolisesti tutkittua tietoa suoraan verkossa: kirjoja, artikkeleita, tutkimusraportteja ja -julkaisuja sekä opinnäytteitä. Tutkittu tieto on luotettavaa, sillä se kerätään Finnaan suomalaisilta korkeakouluilta ja tutkimuslaitoksilta.

Oikopolkuja tutkitun tiedon pariin

Finnan sisältämät tiede- ja kulttuuriaarteet ovat saatavilla yhden haun kautta. Voit lähteä etsimään tietoa kirjoittamalla haluamasi hakusanan etusivun hakupalkkiin. Sen jälkeen voit hyödyntää haun erilaisia rajaimia.

Jos haluat selata vain tutkittua tietoa, etene seuraavien linkkien kautta:

Haluaisitko tutustua uusimpaan tutkimustietoon ajankohtaisista aiheista? Kokeile seuraavia linkkejä:

Tutkitun tiedon teemavuosi nostaa esiin tieteen merkitystä

Tutkitun tiedon teemavuonna 2021 kotimaiset toimijat tuovat yhdessä tutkittua tietoa meille kaikille. Hanketta koordinoivat opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Akatemia ja Tieteellisten seurain valtuuskunta.

Finnalle ja sen kehittäjälle Kansalliskirjastolle tutkitun tiedon avoimuus on merkittävä tavoite. Finnan avoimet aineistot tasa-arvoistavat yhteiskuntaa ja tuovat oppimisen ja sivistyksen mahdolliseksi kaikille. Tutkittu tieto auttaa ratkomaan omaan arkeemme ja koko ihmiskunnan tulevaisuuteen liittyviä kysymyksiä.

Lue lisää Tutkitun tiedon teemavuodesta.