Lautapelien arkistointi 18.2.2016

Julkaisupäivä

Kansalliskirjasto tallettaa kotimaisen julkaisutuotannon yhteistyössä julkaisualan toimijoiden kanssa kulttuuriaineistolain (1433/2007) mukaisesti. Tallettaminen koskee painotuotteita, lautapelejä, verkkojulkaisuja, äänitteitä ja muita tallenteita.

Suomalaisten kustantajien julkaisemat tai suomalaista levitystä varten erikseen muunnetut pelit (kuten lauta-, kortti- ja palapelit) kuuluvat luovutusvelvollisuuden piiriin. Kotimaisia pelejä on arkistoitu kansalliskokoelmaan 1800-luvulta alkaen.

Kotimaassa valmistettujen pelien luovutusvelvollisuus on painotalolla. Ulkomailla painettujen pelien luovuttamisesta vastaa taas aina pelin kustantaja. Pelit kuuluu luovuttaa kahtena kappaleena. Ohjeellinen lähetystiheys on neljännesvuosittain, mutta aikataulu on myös neuvoteltavissa teille paremmin sopivaksi. Vähimmäistiheys on kuitenkin kerran vuodessa. Muuttamattomista lisäpainoksista ei tarvitse lähettää vapaakappaleita.

Kansalliskirjasto valvoo luovutusvelvollisuuden noudattamista kulttuuriaineistolain 27 §:n mukaisesti. Vastaamme mielellämme asiaa koskeviin tiedusteluihin ja autamme luovutusvelvollisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Yhteystiedot

Kirjoittaja
Päivä muokattu