Lappeenrannan museot julkaisee taidekokoelmiaan Finnassa

Julkaisupäivä

Rautio, Väinö, Salakkalahdelta, 1929, öljy kankaalle. Wiipuri-kokoelma. Kuvaaja Tuomas Nokelainen/Lappeenrannan museot

Lappeenrannan museoiden Finna-sivulla on nyt julkaistu noin 300 teosta kuvineen ja tietoineen ja teokset löytyvät osoitteesta lappeenrannanmuseot.finna.fi/.

Sivulla on julkaistu ensimmäisenä aineistoja painottuen kaakkoissuomalaisiin ja viipurilaisiin taiteilijoihin sekä aiheisiin, esimerkiksi Tuomas von Boehmin pastellitutkielmia ja Väinö Raution Viipuri-näkymiä. Tarkoituksena on jatkossa julkaista lisää taidemuseon kokoelma-aineistoja Finnassa ja lisätä näin kokoelmien saavutettavuutta. 

Lappeenrannan museoiden Finna-näkymässä julkaistavat kuvat ovat muutoin vapaasti selattavissa, mutta julkaisevan museon (Lappeenrannan taidemuseo), kuvaajan nimi (jos tiedossa) sekä teostiedot on mainittava aina julkaisemisen yhteydessä. Kuvia ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin. Kuviin ei myöskään saa tehdä muutoksia, eikä jakaa edelleen muokattuja kuvia uutena aineistona. 
Julkaisukelpoisia versioita Lappeenrannan museoiden Finna-näkymässä julkaistavista teoskuvista on mahdollisuus hankkia museon taidekokoelmista vastaavalta amanuenssilta.