Lainauspalvelujen rajoitettu avaaminen 14.5.-31.5.

Julkaisupäivä

Kirjasto on ollut suljettuna 18.3.-13.5. välisen ajan. Lainauspalvelut avataan rajoitettuun itsepalvelukäyttöön 14.5.-31.5. Kansalliskirjasto toimii Helsingin yliopiston yhteisten poikkeustilalinjausten puitteissa. Digitaaliset palvelut ovat koko ajan normaalisti toiminnassa.

Rajoitetut lainauspalvelut 14.5.-31.5.

Lainojen palautus ja varausten nouto itsepalveluna arkisin klo 12-15

Kirjasto alkaa toimittaa varauksia 14.5. alkaen. Kirjastossa voi ainoastaan noutaa varauksia noutohyllystä ja lainata ne automaatilla, tai palauttaa lainoja eteisessä olevaan palautusautomaattiin. Varauksia voi tehdä avokokoelman ja varaston kotilainattavaan aineistoon. Myös avokokoelmassa olevat lainattavat teokset on etukäteen varattava. Aineistojen toimitusajat voivat olla normaalia pidempiä. Vasta saapumisilmoituksen saavuttua voi hakea noutoa odottavat varaukset noutohyllystä tavalliseen tapaan itsepalveluna.

Kirjasto on 14.5.-31.5. välisenä aikana auki arkisin kello 12-15. Kirjaston tiloissa ei voi liikkua vapaasti. Kulku on rajattu palautusautomaatille, noutohyllylle sekä lainausautomaateille. Neuvontapisteet ovat kiinni ja asiakastilat ovat poissa käytöstä. Tiloihin ei saa jäädä tekemään mitään muuta. Kirjastossa ei voi toimia ilman kansalliskirjastokorttia. Kun tulet lainaamaan, varmista että muistat PIN-koodisi. Unohtuneen PIN-koodin voi vaihtaa hakupalvelussa kansalliskirjasto.finna.fi kirjautumisikkunassa. Kirjastoon pääsee sisään korkeintaan 10 asiakasta samanaikaisesti.

Suunnittelemme ja selvitämme palveluiden avaamista laajemmin 1.6. alkaen. Tiedotamme asiasta verkkosivuillamme heti kun päätöksiä on tehty.

Lainat ja varaukset

  • Eräpäivästä 9.3. alkaen lainojen seuraava eräpäivä on ollut maanantai 1.6.
  • Kaikkien kirjaston kiinnioloajan varausten noutoaika noutohyllystä on välillä to 14.5. - ma 1.6.
  • Aineistojen toimitusajat voivat olla normaalia pidempiä
  • Varauksia aletaan käsitellä saapumisjärjestyksessä 14.5. alkaen
  • Muista perua hakupalvelussa varaukset joita et enää tarvitse
  • Muista uusia lainasi ennen 1.6.
  • Sakkoja ei kerry ajalta 18.3. - 31.5.

Kesän 2020 aukioloajat

Kansalliskirjaston kesän 2020 aukioloajat löytyvät:
https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/info/aukioloajat

Tarkistathan muutenkin kirjaston aukioloajat verkkosivujen kautta. Tilanne voi muuttua viranomaisten poikkeustilalinjausten mukaan nopeastikin.

Ota yhteyttä!

Rajoitettujen lainauspalvelujen sekä itsepalvelukirjaston aikana neuvontaa annetaan ensisijassa puhelimitse ja verkon kautta.

Asiakaspalvelun tavoitat sähköpostitse osoitteesta kk-palvelu@helsinki.fi
Palvelupuhelin 02941 23196 vastaa arkisin klo 10-13.
Vastaamme arkisin myös chatissa kansalliskirjasto.fi ja kansalliskirjasto.finna.fi. Varmimmin chat-vastaajan tavoitat kello 13-16 välisenä aikana.