Lahjoita tänään päivä 26.11.

Julkaisupäivä
Helsingin yliopiston ja Kansalliskirjaston lahjoita tänään -päivä on yhteinen ponnistus kulttuuriperintömme säilyttämisen, tutkimuksen ja opiskelun tukemiseksi. Jokainen lahjoitus on tärkeä tuki tieteelle ja auttaa tutkijoita ja opiskelijoita toimimaan paremman maailman puolesta.

Tule mukaan tukemaan kansallisen kulttuuriperintömme säilyttämistä ja käyttöön avaamista!

Kulttuuriperintömme on kansallisomaisuuttamme, yhteinen muistimme. Koulutus, tutkimus ja sivistys rakentuvat aiemman tiedon pohjalle, ja vastuu tiedon säilymisestä ja sen jakamisesta kuuluu meille kaikille.  Aineiston suuren määrän vuoksi tarvitsemme Kansalliskirjastolle julkisen rahoituksen lisäksi yksityistä rahoitusta ja  yhteistyökumppaneita, jotta voimme vaalia ainutlaatuisia kokoelmia ja saada ne digitaalisina kaikkien kansalaisten käyttöön. Onnistuaksemme tarvitsemme sinun apuasi ja lahjoitustasi.   

Lahjoittamasi summa menee suoraan Kansalliskirjaston kulttuuriperintörahastoon, joka kuuluu Helsingin Yliopiston rahastoihin. Lahjoituksesi käytetään lyhentämättömänä Kansalliskirjaston digitaalisen verkkokirjaston rakentamiseen. Kansalliskirjaston tavoitteena on tarjota tutkijoille ja kansalaisille pääsy digitaalisiin kokoelmiin, joista suuri osa on nykyään käytettävissä vain kirjaston lukusaleissa

Tutustu aineistoihimme:
digi.kansalliskirjasto.fi
kansalliskirjasto.finna.fi
doria.fi.


NÄIN LAHJOITAT VUONNA 2019:

1. Maksa lahjoitus verkkopankissa Helsingin yliopiston rahastojen tilille NORDEA IBAN
FI32 157230 000 30072. Kirjoita viesti-kohtaan ”Kansalliskirjaston kulttuuriperintörahasto”, lahjoittajan nimi ja yhteystiedot.  Yli 850 euron lahjoituksista kirjoitamme lahjakirjan. Yksityishenkilöillä ja yhteisöillä on verovähennysoikeus alkaen 850 euron vuosilahjoituksista.

2.Voit lahjoittaa verkossa Helsingin yliopiston rahastojen verkkosivun kautta: https://hy-yhteistyo.secure.force.com/helsinki/DonationPage. Kirjoita ensin summa jonka haluat lahjoittaa, valitse lahjoituskohteeksi ”Kansalliskirjaston kulttuuriperintörahasto” ja lopuksi täytä lomake ja lähetä se.   
Poliisihallitus on myöntänyt Helsingin yliopistolle rahankeruuluvan vuosille 2015 – 2019 (POL-2014-11778)
Lisätietoja: https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/lahjoita  

Tiedustelut: kulttuuriperintörahasto@helsinki.fi

Liity Kansalliskirjaston ystäviin!