Kysely Kansalliskirjaston digitaalisten aineistojen ja palveluiden käytöstä

Julkaisupäivä
Kuva
Gino Crescoli / Pixabay

Oletko joskus käyttänyt Kansalliskirjaston digitaalisia aineistoja tutkimuksessasi tai miettinyt, miten voisit hyödyntää niitä? Haluaisitko mukaan kehittämään Kansalliskirjaston tarjoamia tutkimuksen palveluja?

Jos vastasit kyllä, nyt on mahdollisuus osallistua kyselyyn, jolla kehitämme Kansalliskirjaston uudenlaista tutkimuksen palvelukonseptia Louhosta. Kyselyn tulokset julkistetaan analysoinnin valmistuttua.

Kysely sisältää 20 kysymystä ja vastaaminen vie noin 10-15 minuuttia. Kysely on auki 15.5.2020 asti.

https://link.webropolsurveys.com/S/B6CF5DA47BC6F21E

Vastanneiden on mahdollista osallistua arvontaan, jossa palkintona on museokortti ja Kansalliskirjaston julkaisuja.

Voit osallistua myös Kansalliskirjaston tutkimuksen palveluiden kehittämiseen, vaikka ne tai Kansalliskirjaston aineistot eivät olisikaan ennestään tuttuja tai kyselyyn vastaamiseen  ei tällä kertaa olisi aikaa. Jos haluat vaikuttaa asiaan myöhemmässä vaiheessa, ota yhteyttä liisa.napara@helsinki.fi

Tutkimuksen palveluita kehitetään Digitaalinen avoin muisti (DAM) -hankkeessa. Tavoitteena on kehittää tutkijoiden mahdollisuuksia käyttää Kansalliskirjaston aineistoja ja luoda yhtenäisempi palvelupolku tutkimuksen palveluihin kansainvälisiä Library Lab -palvelukonsepteja mukaillen. Lab-tyyppisten palvelujen tarkoituksena on liittää tutkijat, kirjastosta saatavat tutkimuksen palvelut ja tutkimusaineistot yhteen ja edistää vuorovaikutusta näiden välillä.

Lue lisää DAM-hankkeesta ja tietosuojaselosteesta: https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/projektit/digitaalinen-avoin-muisti-dam

lta