Hyppää pääsisältöön

Kotimaiset tiedelehdet ovat saapuneet Finnaan

Julkaisupäivä

Finna tarjoaa pääsyn nyt myös suomalaisten tiedelehtien sisältöön. Muutamalla klikkauksella voit lukea yli sataa suomalaista tieteellistä lehteä ja vuosikirjaa.

Julkaisut edustavat eri tutkimusaloja väestötieteestä queer-tutkimukseen, ja esim. yhteiskuntatieteiden, politiikan ja oikeustieteiden aloilta luettavissa ovat mm. Tieteessä tapahtuu, Helsinki Law Review, Politiikka, Tiedepolitiikka ja Työelämän tutkimus.

- Avaus tuo Journal.fi:n kotimaiset tiedelehdet ja niiden artikkelit yhteen ja samaan hakuun muiden avointen tiedejulkaisujen, kirjastojen kokoelmien sekä julkaisuarkistojen rinnalle. Tästä hyötyvät kaikki tiedonetsijät, mutta etenkin opiskelijat sekä tieteentekijät. Lisäksi Finnan monipuoliset hakuominaisuudet helpottavat tiedonhakua, kertoo Finnassa suunnittelijana työskentelevä Ida Vanhainen

Suurin osa lehdistä julkaisee sisältönsä välittömästi avoimena, osassa sisältö tulee avoimesti saataville korkeintaan vuoden viiveellä.

- Lehtien näkyvyys on ollut meillä Journal.fi-alustan suunnitteluvaiheesta lähtien keskeinen kehityskohde. Kuluneen vuoden aikana rakennettu yhteys Finnaan on tärkeä osa sitä ja suomalaisten tiedelehtien pariin saadaan varmasti Finnan erinomaisen palvelun kautta kokonaan uusiakin lukijoita, toteaa Journal.fi:n suunnittelija Antti-Jussi Nygård.

Aineistot tulevat Finnaan Journal.fi:n, eli tiedelehtien toimittamiseen ja julkaisemiseen tarkoitetun palvelun avulla. Journal.fi:tä ylläpitää Tieteellisten seurain valtuuskunta.

Tutustu Journal.fi:n aineistoihin Finnassa