Kirjojen Suomi päättyi - sukellus suomalaiseen kirjallisuuteen 101 kirjan voimin

Yhteiset lukuhetket Kirjojen Suomen 101 kirjan parissa ovat päättyneet. Kansalliskirjasto kiittää lukijoitaan ja yhteistyökumppaneitaan sukelluksesta suomalaiseen kirjallisuuteen. Vuoden 2017 aikana luettiin 101 kirjaa, yksi kultakin itsenäisyytemme vuodelta. E-kirjoja luettiin vuoden aikana 13 000 lukijan ja lähes 27 000 lainan voimin.

Hankkeessa tuotetut e-kirjat eivät ole enää lainattavissa Ellibsin-verkkokirjastosta. Mukana olleet tekijänoikeudesta vapaat kirjat on julkaistu Klassikkokirjastossa, joka sisältää paljon merkittäviä suomalaisia romaaneja. Tekijänoikeuden suojaamat e-kirjat tulevat luettaviksi Vapaakappalekirjastoihin vapaakappaletyöasemille. Niiden painettuja ja muita sähköisä versioitaan kannattaa itse kunkin etsiä myös lähimmästä yleisestä kirjastostaan.

Kirjaesittelyihin ja vuoden aikana käytyyn vilkkaaseen keskusteluun ja ohjelmatarjontaan voi edelleen tutustua Ylen sivuilla, https://yle.fi/aihe/kirjojen-suomi.

Vuoden lopussa päättyvän Kirjojen Suomi -hankkeen verkkokirjastosta lainattu yli 25 000 e-kirjaa