Kirjastopalvelut ja aukioloajat kesällä 2020

Julkaisupäivä

Kesäkauden 1.6.–31.8. kirjasto on auki arkisin kello 9–16. Korona-tilanteen vuoksi kirjasto on auki ainoastaan tutkimusta, opiskelua ja kirjaston aineistoihin tutustumista varten. Kannattaa kuitenkin tarkistaa aukioloajat ja palvelut kirjaston verkkosivuilta ennen vierailua. Yleisen koronatilanteen muuttuessa aukioloihin ja palveluihin voi tulla muutoksia nopealla aikataululla.

  • Ajalla 14.5.-31.5. lainauspalvelut ovat auki rajoitetusti.
  • Kesäkauden 1.6.–31.8. kirjasto on auki arkisin kello 9–16.
  • Rotundan, Slaavilaisen kirjaston ja erikoislukusalin neuvonnat ovat avoinna ma–pe klo 10–15
  • Pohjoissalin ja jäljennepalvelun neuvonnat ovat kiinni.
  • Kansalliskirjaston digitaaliset palvelut ovat koko ajan normaalisti toiminnassa.

Asiakaspalvelu on rajoitettua ja joidenkin neuvontapalveluiden käyttöönottamista joudutaan lykkäämään. Näitä ovat palvelut joissa asiakasta opastetaan kädestä pitäen, esimerkiksi mikrofilmilaitteiden käyttö. Myöskään kaikki laitteet ja lukupaikat eivät ole käytössä, jotta turvaetäisyydet on mahdollista säilyttää.

Erikoislukusali on auki ja sinne toimitetaan aineistoa. Kuitenkin erikoislukusalissakin lähikontakti on kielletty ja asiakkaan on pidettävä etäisyys päivystäjän tuodessa aineistot. Aineiston äärellä ei anneta neuvontaa, eikä lähivalvontaa vaativaa aineistoa toimiteta.

Pohjoissalin mikrofilmilaitteet ja vapaakappaletyöasemat ovat itsepalvelukäytössä. Mikrofilmejä voi tilata ja käyttää, mutta Pohjoissalin neuvonta ei ole auki.

Kuunteluhuoneen äänitepalvelut eivät ole käytössä.

Jäljennepalvelu aloittaa toimintansa ilman lähikontaktia, ja tilauksia aletaan käsitellä ja toimittaa.

Tilaavaan kaukopalveluun asiakkaat voivat jättää tilauksia aineistoista, jotka toimitetaan muualta. Tilaava kaukopalvelu toimii rajoitetusti, sillä pandemian takia paljon kirjastoja on suljettu. Loma-ajasta johtuen toimitusajat saattavat olla useita viikkoja.

Lähettävään kaukopalveluun voivat muut kirjastot jättää tilauksia koko kesän, toimitusajoissa voi olla viivettä.

Vapaakappaletoimisto (Yliopistonkatu 1) on kiinni ainakin 14.8. asti. Neuvonnan tavoitat sähköpostitse osoitteesta vapaakappale@helsinki.fi. Puhelinpalvelu toimii numerossa 02941 44321 kesäajalla 15.6.–14.8. klo 9–11, muina aikoina klo 9–12. Postitse lähetyksiä voi lähettää normaalisti.

Kaikkien aineistojen ja palvelujen osalta toimitusajat voivat olla normaalia pidempiä.

Aukioloihin ja palveluihin voi tulla muutoksia koronatilanteen vaihdellessa, joten kannattaa tarkistaa ajantasaiset aukioloajat ja palvelut kirjaston verkkosivuilta ennen vierailuasi. Kansalliskirjasto toimii Helsingin yliopiston yhteisten poikkeustilalinjausten puitteissa.

Ota yhteyttä

Rajoitetun asiakaspalvelun sekä itsepalvelukirjaston aikana neuvontaa annetaan ensisijassa verkon kautta ja puhelimitse.

Asiakaspalvelun tavoitat varmimmin sähköpostitse osoitteesta kk-palvelu@helsinki.fi
Palvelupuhelin 02941 23196 vastaa arkisin klo 10–13.
Vastaamme arkisin myös chatissa osoitteissa kansalliskirjasto.finna.fi ja kansalliskirjasto.fi