KAUNISTA! -näyttelykokonaisuus täydentyi Tatjana Bergeltin taiteilijakirjasarjalla

Kirjansidonnan KAUNISTA! -näyttelykokonaisuus on uudistunut. Pohjoismaisten kirjansidosten lähdettyä kiertämään muita Pohjoismaita esillä on nyt ihastuttavia vuoden 2017 Kauneimpia kirjoja sekä kuvataiteilija Tatjana Bergeltin luoma ainutlaatuinen Kansalliskirjaston taiteilijakirjasarja Ajan muisti. Näyttely on auki Kansalliskirjaston aukioloaikoina aina 22.12.2018 saakka.

Taiteilijakirjasarja Ajan muisti hahmottaa Kansalliskirjaston, sen kokoelmien ja niiden parissa työskentelevien ihmisten tarinan taiteilijan silmin. Kirjasarjassa on kolme osaa: Tila, Aika ja Muisti. Kolmeen jaettu sarja kuvastaa samalla myös kirjaston kolme salia, joiden väriskaala on tuotu mukaan kirjoihin (valkoinen, vihreä ja keltainen). Suomen sini-valkoista väritystä unohtamatta.  Kirjasarjalle teetetty ainutlaatuinen kotelo sulkee sisäänsä kaikki kolme osaa.

Valokuvat: Tatjata Bergelt
Käännökset: Tatjana Bergelt, Heikki Karjalainen, Pekka Sammallahti ja Christine Schlosser
Runo: Nils Aslak Valkeapää
Tekstit: Mika Karhu ja Tatjana Bergelt
Lainaukset Alberto Manguelin kirjasta The Library at Night

Kirjasarja on painettu pigmenttipainolla japanilaiselle paperille, ja teokset on sidottu Weimarissa, Saksassa (Kirjansitomo Thomas Lüttich). 7 + tekijän kappaleen painos.
Teos on tilattavissa lukusaliin Kansalliskirjaston kokoelmista.

KAUNISTA - näyttelykokonaisuus