Kansalliskirjastossa ei lainauspalveluita 24.8.–1.9.

Järjestelmävaihdoksen vuoksi Kansalliskirjastossa ei ole lainkaan lainauspalveluita 24.8.–1.9.

Kansalliskirjasto ja Helsingin yliopiston kirjasto vaihtavat kirjastojärjestelmänsä vuosina 2019–2020. Kansalliskirjasto vaihtaa järjestelmänsä ensin. Kansalliskirjasto siirtyy käyttämään avoimen ja vapaan lähdekoodin Koha-kirjastojärjestelmää, jota se myös kehittää suomalaisten tiedekirjastojen tarpeisiin.

Järjestelmävaihdoksen vuoksi Kansalliskirjastossa ei ole lainkaan lainauspalveluita 24.8.1.9. Kansalliskirjaston lainat eivät eräänny ajalla 10.8.–15.9. Viimeinen normaali eräpäivä on siis perjantai 9.8. ja seuraava mahdollinen eräpäivä on vasta 16.9. Myöskään maksuja ei voi tältä ajalta tulla.

Maanantaista 2.9. alkaen Kansalliskirjaston lainat, tilaukset, varaukset, palautukset ja maksut voi hoitaa vain Kansalliskirjastossa tai Kansalliskirjaston hakupalvelussa kansalliskirjasto.finna.fi.

Kansalliskirjaston käyttäjänä saat oman Kansalliskirjastokortin. Se on saatavilla 2.9. alkaen. Helka-kortti toimii jatkossakin Helka-kirjastoissa asioidessa. Helka-korttia voi käyttää Kansalliskirjastossa vain 30.11. saakka.

Lue lisätietoja Usein kysyttyjä kysymyksiä sivulta: "Syksyn 2019 muutokset".

Tärkeitä päivämääriä:

• 16.8. on viimeinen Kansalliskirjaston lainojen palautuspäivä Helsingin yliopiston kirjastossa.
  • 24.8.-1.9. Kansalliskirjaston aineistolle ei ole lainauspalveluita verkossa.
  • 26.8.–30.8. Kirjastorakennus ja neuvontapalvelut ovat auki. Kirjaston avokokoelma ja käsikirjasto on käytettävissä kirjaston tiloissa. Kotilainoja ei saa, varauksia ei voi tehdä eikä noutaa eikä varastotilauksia toimiteta. Erikoislukusalin tilaukset toimitetaan normaalisti. Kirjasto ottaa vastaan palautuksia 26.–30.8., mutta kuittia palautuksista ei voi saada. Seuraava eräpäivä on vasta 16.9, joten kirjat ehtivät kyllä palautua ajoissa.
  • 10.8.–15.9. Kansalliskirjaston lainat eivät eräänny. Viimeinen normaali eräpäivä on siis perjantai 9.8. ja seuraava mahdollinen eräpäivä on vasta 16.9. Myöskään maksuja ei voi tältä ajalta tulla.
  • 2.9. Kansalliskirjaston hakupalvelu aukeaa maanantaina 2.9.
  • 2.9. Kansalliskirjastokortti saatavilla maanantaista 2.9. alkaen kirjastosta.
  • 30.11. Helka-korttia voi käyttää Kansalliskirjastossa vain 30.11. saakka. Helka-kortti toimii jatkossakin Helka-kirjastoissa asioidessa.