Hyppää pääsisältöön

Kansalliskirjaston ylikirjastonhoitajan tehtävää haki 13 henkilöä

Julkaisupäivä

Kansalliskirjaston johtajan / ylikirjastonhoitajan vakinainen tehtävä oli avoinna 18.10.2021 - 28.11.2021. Tehtävä keräsi runsaasti kiinnostusta ja sitä haki hakuajan puitteissa 13 henkilöä.

Kansalliskirjaston Kupolisalin kupoli.

Kansalliskirjaston johtajan hakuilmoituksessa painotettiin kandidaateilta toivottavaa johtajakokemusta, erinomaisia yhteistyö- ja neuvottelutaitoja sekä kielitaitoa. Lisäksi tehtävässä menestyminen edellyttää vankkaa näkemystä muistiorganisaatioista ja muutos- sekä digitalisaatiohankkeista, sekä suomalaisen ja eurooppalaisen kulttuuriperinnön laajaa ymmärrystä.

Rekrytointiprosessin eteneminen

Helsingin yliopiston rehtori on nimittänyt valmisteluryhmän edistämään Kansalliskirjaston johtajan rekrytointia. Valmisteluryhmä tutustuu saatuihin hakemuksiin ja kutsuu osan hakijoista tämän perusteella haastatteluun. Valmisteluryhmän puheenjohtajana toimii vararehtori Hanna Snellman. Muut valmisteluryhmän jäsenet ovat: Dekaani Johanna Mäkelä (HY), Apulaisprofessori Mikko Tolonen (HY), Apulaisprofessori Samu Niskanen (HY), Kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen (Helsingin kaupunki), Henkilöstöpäällikkö Sini Saarenheimo (HY) sekä haussa tukena henkilöstöasiantuntija Martina Westman (HY).

Valmisteluryhmä kokoontui 2.12.2021. Huomioiden tehtävän kansallisen ja kansainvälisen painoarvon ja siten tehtävään kohdistuvan kiinnostuksen, valmisteluryhmä päätti julkaista niiden hakijoiden nimet, jotka eivät ole kieltäneet nimensä julkaisemista. Tehtävää hakivat seuraavat henkilöt:

Ahmajärvi, Jouni
Gunjal, Bhojaraju
Heikkilä, Jukka
Jauhiainen, Tommi
Kaiponen, Pälvi
Malesa, Seabi
Miettunen, Miika
Niemi-Grundström, Minna
Savolainen, Liisa
Sivula, Oili
Tuominen, Kimmo
Özata, Kerem

Rekrytointiprosessi etenee haastatteluvaiheeseen joulukuussa 2021, jonka jälkeen prosessi jatkuu tammikuussa johtaja-arvioinneilla ja jatkohaastatteluilla. Rekrytointi tullaan saattamaan päätökseen helmi-maaliskuussa, jolloin myös uuden johtajan tarkempi aloitusaikataulu on tiedossa.

Lisätietoja: rekrytointi@helsinki.fi