Hyppää pääsisältöön

Kansalliskirjaston ylikirjastonhoitajaksi on valittu Cecilia af Forselles

Julkaisupäivä
Helsingin yliopiston rehtori Jari Niemelä on nimittänyt Cecilia af Forsellesin Kansalliskirjaston ylikirjastonhoitajan tehtävään. Filosofian tohtori Cecilia af Forselles työskentelee tällä hetkellä kirjastonjohtajana Suomalaisen Kirjallisuuden Seurassa. Hänellä on monipuolinen kokemus Kansalliskirjastosta, kirjastoalalta ja useita luottamustehtäviä tiedeyhteisössä ja eri muistiorganisaatioissa.

Cecilia af Forselles aloittaa Kansalliskirjaston ylikirjastonhoitajan tehtävässä 7.1.2019.

Kuva
Marko Oja

Cecilia af Forselles odottaa, että pääsee työskentelemään kirjastoalan huippuosaajien kanssa. ”Niin yksittäinen kansalainen, kuin myös tiedeyhteisö ja koko kansakunta on riippuvainen muististaan. Se on edellytys, että pystyy ymmärtämään nykymaailmaa ja hahmottamaan tulevaisuutta. On myös tärkeää, että Kansalliskirjasto ylläpitää ja kehittää digitaalisia palveluja kansalaisten ja tutkijoiden käyttöön. Tällä tavalla tuetaan myös kulttuuriperintöaineistojen ja -palvelujen tunnettuutta. Haluan, että kirjasto edistää avoimen tieteen ja palveluympäristöjen ratkaisuja, yhteistyössä muiden kirjastojen ja organisaatioiden kanssa."

Helsingin yliopiston rehtori Jari Niemelä iloitsee, kun ”saamme kokeneen ja Kansalliskirjastoa hyvin tuntevan sekä erittäin motivoituneen Cecilia af Forsellesin johtamaan Kansalliskirjastoa. Cecilialla on vahva muistiorganisaatioiden tuntemus, vankka johtamiskokemus ja hän tuntee Kansalliskirjaston niin työntekijän kuin johtokunnan jäsenen ominaisuudessa. Hänellä on siten erinomainen ymmärrys Kansalliskirjaston vahvuuksista ja toiminnasta. Kirjaston toiminta aineistojen avaamiseksi ja saattamiseksi tutkijoiden ja kansalaisten ulottuville on meille tärkeä menestystekijä.”

Cecilia af Forselles aloittaa Kansalliskirjaston ylikirjastonhoitajan tehtävässä 7.1.2019.

Lisätietoja:

Hanna Snellman
vararehtori ja Kansalliskirjaston johtokunnan puheenjohtaja
+358 294122621
vicepresident@helsinki.fi

Cecilia af Forselles
cecilia.afforselles@finlit.fi
+358443222373

-------

Kansalliskirjasto vastaa kansallisen kulttuuriperinnön tallettamisesta, säilyttämisestä ja käyttöön saattamisesta. Kirjasto toimii tutkimuskirjastona erityisesti humanistis-yhteiskuntatieteellisillä aloilla ja on merkittävä kulttuuriperintödatan käyttöön asettaja. Kirjastossa on n. 200 työntekijää. Strategiansa mukaisesti Kansalliskirjasto edistää avointa tiedettä ja digitalisaatiota. Kansalliskirjasto on osa Helsingin yliopistoa, yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälistä tiedeyhteisöä. Vuonna 1640 perustettu Helsingin yliopisto kuuluu maailman parhaiden monitieteisten tutkimusyliopistojen joukkoon.

-------

Avainsanat