Kansalliskirjaston verkkosivut uudistuivat

Julkaisupäivä

Tavoitteemme on tarjota käyttäjälle entistä miellyttävämmät ja helppokäyttöisemmät sivut, sekä sujuva asiointi sivuillamme. 

Kansalliskirjaston suomenkielinen etusivu

Sivujen perusrakenne on pysynyt samana, mutta ulkoasu on uusittu. Tärkeimpinä tavoitteina oli sivuston teknisen toimivuuden varmistaminen ja saavutettavuuden lisääminen. Toiveena on, että uudistuneet sivut palvelevat käyttäjiään toiminnallisesti ja sisällöllisesti entistä paremmin.

Uusittu sivusto on entistä käytettävämpi ja ohjaavampi, mm. haut on nimetty selkeämmin. Kansalliskirjaston palvelut löytyvät palveluhausta ja Kansalliskirjaston ainutlaatuiset kokoelmat kokoelmahausta.

Kansalliskirjasto.fi -sivusto esittelee kootusti Kansalliskirjaston palvelut, kokoelmat, organisaation, toiminnan ja yhteydenottokanavat kootusti kolmella kiellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Se antaa ajanmukaista tietoa kolmella kielellä ja ohjaa käyttäjää edelleen aineistoihin ja palveluihin.

Sivuston kehitystyö jatkuu julkaisun jälkeen ja tavoitteena kehittää sitä entistä saavutettavammaksi ja käytettävämmäksi asiakaspalautteen pohjalta.

Uudistus on toteutettu yhteistyössä kirjaston ja Wunder Finland Oy:n asiantuntijoiden kesken.

 

Anna palautetta uusituista sivuistamme vastaamalla lyhyeen kyselyyn.