Kansalliskirjaston digitointi- ja konservointikeskus on nyt Mikkelin toimipiste

Mikkelin toimipiste kuuluu Kansalliskirjaston Tutkimuskirjaston palvelualueeseen. Palvelualueen johtajana toimii FT Johanna Lilja Helsingissä.

Mikkelin toimipisteen tehtävät pysyvät ennallaan. Tehtäviin kuuluvat Kansalliskirjaston aineistojen säilytys konservoimalla ja korvaavien tallenteiden tuottaminen digitoimalla ja mikrokuvauksella. Vastaanotamme kulttuuriaineistolain mukaan Kansalliskirjastolle luovutettavat sanomalehtien vapaakappaleet.

Tarjoamme Kansalliskirjaston digitaalisia historiallisia lehtiä ja pienpainatteita digi.kansalliskirjasto.fi:n kautta. Tekijänoikeudesta vapaat aineistot ovat kaikkien saatavilla ja tekijänoikeuden alaiset ovat käytettävissä vain vapaakappalekirjastojen asiakaspäätteillä. 

Digitointia tehdään myös tilauksesta ja sanomalehtiaineistojen mikrofilmejä välitetään sekä kotimaisille että ulkomaisille kirjastoille. Mikkelin toimipisteessä on monipuolista projektitoimintaa; digitaalisen aineiston käytettävyyden parantamiseen liittyvät kehittämisprojektit saavat kansainvälistä rahoitusta sekä alueellista EU-rahoitusta ja muuta kansallista rahoitusta.   

Kansalliskirjaston Mikkelin toimipisteessä työskentelee n. 35 henkilöä.

 

Lisätietoja

Palvelujohtaja Johanna Lilja, Kansalliskirjasto, Helsinki
johanna.e.lilja@helsinki.fi

Suunnittelupäällikkö Minna Kaukonen, Kansalliskirjasto, Mikkelin toimipiste
minna.kaukonen@helsinki.fi